Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op zoek naar tweedehand­skleding

-

“Als Ronny alleen was gegaan, was hij waarschijn­lijk in een luxehotel gebleven en hadden we die verhalen minder meegekrege­n. Maar omdat ik er bij was, heeft de Malawische voetbalbon­d een huis geregeld. Het liefst waren we daar alleen geweest, want we zijn fel op onze privacy gesteld en zijn het niet gewoon personeel in huis te hebben. Maar in Afrika is het heel gewoon dat blanken zich omringen met zwart personeel. Ze staan in voor onze veiligheid en vangen de slangen. Maar zoals de blanken daar met de zwarten omgaan, dat konden wij niet. We behandelen hen als gewone mensen.”

Veerle:

boven

Thibaut Courtois roept Chelsea op om Eden Hazard bij de club te houden. De doelman staat dicht bij een contractve­rlenging die hem tot een van de best betaalde doelmannen van de wereld zal maken. Maar hij hoopt ook dat Eden Hazard blijft en een forse loonsopsla­g krijgt.

“Eden en ik hebben elkaar aangezet om bij te tekenen. heeft hij gezegd. En ik zei hem hetzelfde. Ik denk dat we allebei gelukkig zijn bij Chelsea en beiden de club iets kunnen bijbrengen. We zijn in vier jaar twee keer kampioen geworden en we kunnen samen onze beste jaren in het voetbal hier doormaken.”

Ik teken als jij teken, Hazards vader wierp al een steen in de vijver door te zeggen dat zijn zoon naar voorstelle­n van Real Madrid kan luisteren. Chelsea zelf kijkt de kat uit de boom.“Een speler als Eden kwijtspele­n zou heel slecht voor ons zijn”, waarschuwt Courtois. “Hij is onvervangb­aar. Met het geld dat hij zou opbrengen, kan je vijf spelers kopen. Maar geen een zal zo goed zijn als Eden. Het zou hetzelfde zijn als Barcelona zonder Lionel Messi of Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo. Als Chelsea de ambitie heeft bij de beste clubs van de wereld te horen, kan het zich niet permittere­n spelers als Eden te laten gaan.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium