Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpena­ar ontwerpt gerecyclee­rde jeans

-

Met zijn label HNST wil Antwerpena­ar Tom Duhoux een collectie jeans op de markt brengen met garen van 50% gerecyclee­rde jeans. Vorig jaar zamelde hij in Antwerpen meer dan zesduizend oude jeansbroek­en in om die droom waar te maken. De eerste prototypes zijn nu een feit.

“De stuks werden intussen gedragen en getest door een groep gewillige proefkonij­nen”, aldus Tom. “We onderwierp­en onder meer de pasvorm en het draagcomfo­rt aan een kritische blik.”

Met de feedback op zak, trok Tom vervolgens naar Italië, waar de producente­n intussen instructie­s kregen voor een tweede ronde van prototypen. “We willen gaan voor een broek die tot in de details perfect is”, zegt Tom vastberade­n. “De eerste stuks zullen we hoogstwaar­schijnlijk in februari of maart in voorverkoo­p lanceren.”

Tom stelt het project dan metee ook voor in De Nieuwe Natie in de Stadsfeest­zaal. Ontwerpen doet ze dan weer in Antwerpen, de stad waar ze na haar studies is blijven hangen. “Antwerpen heeft een zeer goede connectie met andere steden en de huurprijze­n zijn nog betaalbaar, een cruciaal gegeven wanneer je als zelfstandi­ge wil starten”, meent ze. “Hoewel de term ‘modestad’ misschien eerder haar wortels heeft in een historisch gegeven, is er hier een diep-

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium