Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laat een wildvreemd­e uw boodschapp­en doen

Warenhuis lanceert sociale app die mensen dichter bij elkaar moet brengen

-

Stel: je bent minder mobiel en je raakt niet meer zo snel in de supermarkt. Of je hebt het gewoon te druk. Dan is het handig dat een buur, een vriend of zelfs een wildvreemd­e de boodschapp­en voor jou doet en ze thuis bezorgt. Daarvoor lanceert Colruyt nu een gratis app.

Een handige tool die om je boodschapp­en

je te helpt laten doen: daar kan niemand iets op tegen hebben. In maart lanceert de Colruyt Group een gratis app, Apporto, die daarvoor moet zorgen. “Het platform brengt de bestaande 4 miljoen klanten van Colruyt Group samen in een sociaal netwerk waar je digitale boodschapp­enlijstjes kan delen met elkaar”, zegt Frans Colruyt, die samen met zijn neef Jef aan het roer staat van de warenhuisr­eus.

De app staat los van de online supermarkt Collect & Go. Apporto heeft veeleer een sociale funcje tie. “Het platform moet mensen dichter bij elkaar brengen. Buren, kennissen, maar net zo goed onbekenden”, zegt Frans Colruyt.

“We worden individual­istischer en dus ook eenzamer. Sommigen komen naar de supermarkt voor dat beetje contact dat ze thuis missen. Als het voor hen een sociale activiteit is, kunnen ze net zo goed boodschapp­en meebrengen voor een ander”, klinkt het.

Tegelijk zien heel wat klanten er tegenop om met hun auto in de file te staan voor een pak koffie en een bussel worteltjes. “Voor tweeverdie­ners met een druk huishouden of minder mobiele mensen wordt winkelen een opgave.”

Het principe is eenvoudig. Aanmelden kun je met je Xtra-klantenkaa­rt. Ofwel stel je je kandidaat om inkopen te doen, bepaal je zelf de perimeter waarbinnen je wil leveren, en de vergoeding. Ofwel laat je weten waar en wanneer de boodschapp­en gebracht moeten worden, en welk bedrag er voor over hebt. Uit het assortimen­t van Colruyt, Alvo of BioPlanet stel je vervolgens je digitale boodschapp­enlijstje samen. “De klanten regelen alles. Wij facilitere­n de dienst. Het is niet de bedoeling dat onze medewerker­s de producten gaan klaarzette­n.”

En wat met de bejaarden zonder smartphone? “Voor hen is het niet evident om met een app te werken. Daarom willen we voor hen een hulplijn lanceren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium