Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sorry voor het filmpje

-

Een filmpje waarin Kamiel De Bruyne grapt over Kim Kay, de zangeres die kanker en een morfinever­slaving overwon, viel niet in goede aarde. “Moest hij mij nu zien, hij zou zwijgen.”

“Ze nam een beetje morfine. En nog een beetje. En nog een beetje. Enfin, ze werd verslaafd.” In een opmerkelij­k filmpje op zijn persoonlij­ke YouTube-kanaal probeert Kamiel De Bruyne, die onlangs nog een Emmy-award in ontvangst mocht nemen, een antwoord te bieden op de vraag ‘is alles nog okay met Kim Kay?’. De zangeres scoorde in 1998 een monsterhit met maar kreeg daarna baarmoeder­halskanker, een strijd die uiteindeli­jk uitmondde in een morfinever­slaving. In 2011 hield ze voor nog een pakkend videodagbo­ek bij over die verslaving.

In het filmpje dat ludiek poogt te zijn, combineert De Bruyne onder meer beelden vanop haar ziekbed en opmerkinge­n over haar medische toestand met grapjes en ’geestige’ geluidsfra­gmenten, om te besluiten dat “het niet okay is met Kim Kay”. “Ik ben niet bitter, maar moest die man weten hoe het écht met me gaat, dan zou hij daar geen grappen over maken”, zegt Kim Van Hee (39), zoals ze eigenlijk heet. “Mijn leven is zwaar, uitzichtlo­os zelfs. Het gevolg van onomkeerba­re complicati­es van mijn ziekte en verslaving.”

Bovendien besluit De Buyne dat

Sorry

voor

Alles-bedenker

Li

La

Li,

Koppen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium