Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“2018 wordt een bijzonder jaar vol eerste keren”

- Marieke Dilles,

b 1. Ik denk niet dat ik die had in 2017. Ik maak normaal niet echt voornemens. Wat ik wel altijd doe, is stilstaan bij hoe het jaar geweest is. 2017 was voor mij een heel mooi jaar. Ik ben altijd wel blij met de overgang van oud naar nieuw. Zaken als aftellen en vuurwerk afschieten helpen daarbij. Het is een beetje kunstmatig, maar het is een duidelijk moment, een jaarlijks cesuur en tegelijk een nieuw begin, samen met de mensen die ik graag zie.

b 2. Ik neem me voor om meer ‘in het moment te voelen’ en te genieten van alles wat er is. Minder todolijstj­es en toekomst, meer nu. Zowel op persoonlij­k vlak als voor mijn werk. Ik kan me soms druk maken om belachelij­k kleine dingen en dat is niet nodig. Ik wil graag veel buiten zijn, wandelen en rennen. Praktisch wil ik regelmatig­er inkopen doen, zodat er altijd eten in huis is. En dankbaar zijn dat ik dat kan zeggen, dat ik ervoor kan zorgen dat er altijd eten in huis is.

b 3. Ik word binnenkort voor de eerste keer mama. Dus ik verwacht dat 2018 in elk geval heel bijzonder zal worden met veel ‘eerste keren’ en hopelijk ook veel verwonderi­ng. Ik verwacht ook dat ik af en toe ga crashen wegens slaapgebre­k, want daar kan ik echt niet goed tegen. Maar er zal ook veel geluk voor in de plaats komen. Nationaal en internatio­naal ben ik wat minder positief. Al is dat vooral gebaseerd op wat ik in 2017 vanuit een gelukkige cocon zag gebeuren in de wereld. Als ik een voornemen of hoop mag uitspreken, dan is het dat er tijd komt voor meer nuance in rede en gevoel. Als alles snel moet gaan, is er geen ruimte voor verbinding of slimme beslissing­en.

 ??  ?? FOTO BDW
FOTO BDW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium