Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke avond mijn zenmoment”

- (syma)

“Minstens één keer per week spreek ik af met een vriendin om samen te handletter­en in onze bullet journal. En ’s avonds, als de kinderen in bed liggen, is het mijn zenmoment en creatieve uitlaatkle­p.”

Frédérique Meeus (31) uit Lier is verslaafd aan het worden, geeft ze toe. “Op elk vrij moment grijp ik naar mijn bullet journal en werk ik hem bij.” Frédérique heeft in haar kindertijd altijd tekenschoo­l gedaan en studeerde aan kunsthoges­chool Sint-Lucas. “Maar ik ben dan een andere richting uitgegaan en ik heb tien jaar geen potlood meer vastgehad. Tot ik afgelopen zomer via een vriendin kennismaak­te met handletter­en. Ik was er snel mee weg en ben blij om het plezier van het tekenen opnieuw te ervaren”, vertelt ze. “Sinds kort ik heb ik een bullet journal gekocht en daarin komen het handletter­en en de tekeninget­jes die ik nu ook weer maak, samen. De bullet journal is mijn agenda, maar ik hou er ook lijstjes in bij en maak er planningen in. Ik laat hem thuis gewoon openliggen op mijn to-dolijst. Ik vind dat veel handiger dan alles in mijn smartphone bij te houden. Je hebt een veel beter overzicht.”

Pinterest

Die smartphone is dan wel weer handig om inspiratie op te doen. “Pinterest staat gewoon open terwijl ik aan het tekenen ben”, zegt Frédérique. “Maar het is ontspannen­d om van digitaal naar analoog te gaan. Het vult elkaar aan, want op de Facebookpa­gina ‘Bullet Journal België’ delen we ook foto’s en ideeën.” “En handletter­en is enorm besmetteli­jk (lacht). Mijn moeder heeft wel de gewoonte om alles op te schrijven en lijstjes te maken, maar tekenen en creatief zijn, zijn helemaal niet haar ding. Toch heb ik haar een handletter­ing-boek cadeau gedaan met de feestdagen, en ik kreeg al meteen foto’s toegestuur­d van wat ze gemaakt had. Zalig!”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Frédérique Meeus aan de slag in haar bullet journal.
FOTO DIRK KERSTENS Frédérique Meeus aan de slag in haar bullet journal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium