Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een mooie uitdaging”

Clément Tainmont (31) verliet nummer 2 voor nummer 15, maar…

- (dvd)

De kop is eraf voor Clément Tainmont, de 31jarige Franse flankspele­r heeft zijn eerste training met KV Mechelen achter de rug. Zijn eerste interview ook, en dat begon met een verrassend woordje.

“Goedenavon­d.” Clément Tainmont grijnst. “Je ziet: ik ben bereid om Nederlands te leren, hè. Ik ken al wel wat woorden, maar heb nog veel werk voor de boeg. Bij Charleroi heb ik amper een Vlaming gekend. Karel Geraerts, ja. Maar in de kleedkamer praatte hij altijd Frans.” (glimlacht)

Klopt het dat je in de zomer al naar KV kon? “Ik had zelf geen contact met Mechelen, maar Charleroi wel. Nu, het was simpel toen. Charleroi wilde me niet laten gaan. En Mechelen had niet de middelen om me weg te halen. Maar ik ben blij dat ze zijn teruggekom­en. Met andere middelen, andere ambities.”

Andere middelen zeker. Anders betaalde KV geen 400.000 euro voor jou. “Dat hebben ze goed gedaan bij Charleroi, hè? (grijnst) Neen, serieus, voor een speler die nog maar zes maanden contract had, is dat een serieus bedrag. Het toont alleen maar dat het vertrouwen van Mechelen in mij groot is.”

Andere ambities zijn het ook zeer zeker. Met Charleroi stond je tweede, nu ga je tegen degradatie knokken. “De fans van Charleroi reageerden ook zo: wat ga je bij de vijftiende in de stand doen? Maar niet vergeten waar Charleroi vier jaar geleden stond, toen ik toekwam. Ook helemaal onderin, knokkend voor het behoud, spelend voor een leeg stadion. Ik ging het aanbod van Mechelen echt niet afslaan omdat het voorlaatst­e stond hoor. Dit is net een mooie uitdaging.” Wel bizar: pas in december begon je veel te spelen bij Charleroi. En net nu vertrek je daar? “Ik speelde plots ja, door de blessure van Baby, en goed zelfs. Tegen Oostende en Zulte Waregem scoorde ik ook. Het is wel grappig, ja. In de zomer wilde ik weg en mocht ik niet. En nu wilde ik niet per se weg en ben ik toch vertrokken. Maar ik had misschien toch wel nood aan een nieuwe omgeving.”

Wat vond de coach van jouw vertrek? “Mazzu wilde dat ik bleef, hij zei dat hij ontgoochel­d was. Maar ook dat hij fier was dat hij zolang met een speler zoals ik kon samenwerke­n. We hebben samen mooie momenten beleefd. Hopelijk kan ik ook in Mechelen iets moois bereiken, kan ik met mijn ervaring voor een nieuwe dynamiek zorgen. Deze ploeg is alleszins te goed om onderin te blijven bengelen.”

Verhuis je meteen naar Mechelen? “Neen, ik blijf nog even in Waterloo, mijn dochter gaat daar in de buurt naar school. Met de files zal ik wel wat tijd verliezen, maar op termijn kom ik allicht dichter in de buurt wonen.”

Nog één ding: je draagt een shirtje met het nummer 99. Als Nicolas Verdier dat morgen ziet... (Lacht) “Ik heb al van alles gedragen vandaag. Een shirtje met 99, een broekje met 21. Bij deze stel ik Nico gerust. Als hij zijn 99 terug wil, is dat geen enkel probleem.”

 ?? FOTO RR ?? Clément Tainmont.
FOTO RR Clément Tainmont.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium