Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We laten ons niet opjagen”

voorzitter van Beerschot Wilrijk, houdt alle financiële opties op de toekomst open

- HUGO FRET

En hoe zit het nu eigenlijk bij Beerschot Wilrijk? Begin november werd bekendgema­akt dat de club onderhande­lingen voerde met een steenrijke prins uit SaudiArabi­ë. Ondertusse­n staken de Antwerpena­ars de eerste periodetit­el op zak, maar rond het investeerd­ersverhaal bleef het windstil. “We laten ons niet opjagen”, zegt voorzitter Eric Roef.

Abdullah Bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Saud was de man die als investeerd­er zou optreden. Een gerucht dat door Eric Roef niet werd ontkend, maar waar hij onmiddelli­jk aan toevoegde dat er nog andere binnen- en buitenland­se pistes waren. “En dat is vandaag nog steeds het geval”, pikt Roef in. “We hebben nog steeds verschille­nde opties, onder wie ook de prins uit Saudi-Arabië. Maar we bekijken rustig onze mogelijkhe­den en laten ons zeker niet opjagen. Ik kan voorlopig dus niets concreets melden. We nemen gewoon onze tijd. Er werden al heel wat gesprekken gevoerd met de verschille­nde partijen. Tijdens de eindejaars­dagen lag alles een beetje stil, maar nu de feestdagen achter de rug zijn, zullen er binnenkort wel knopen worden doorgehakt.”

Bij Beerschot Wilrijk zijn ze zich ervan bewust dat het budget moet worden opgetrokke­n. Zéker als de club volgend seizoen in de Jupiler Pro League zou uitkomen. “Ook als we niet promoveren, moet ons budget voor 1B worden aangepast”, zegt Roef. “Als je ziet met welke middelen Cercle Brugge en OH Leuven nu al werken... Niet alleen financieel moeten we stappen zetten, ook structuree­l en administra­tief moeten er profession­ele mensen bijkomen. Nu draait onze club, van materiaalm­an tot voorzitter, grotendeel­s op mensen die er al hun vrije tijd in steken. Stilstaan is achteruitg­aan. Wij gaan nu al vijf jaar vooruit, nu mogen we echt niet stilvallen. Sowieso zullen de mensen die de voorbije vijf jaar hard gewerkt hebben aan dit verhaal niet zomaar afgeschrev­en worden als er een nieuwe investeerd­er komt. Wie betaalt, zal het voor het zeggen hebben. Dat beseffen we. Maar het belang van de club staat boven alles.” Beerschot Wilrijk begon met twee nederlagen aan de tweede periode, maar dankzij de 7 op 9 net voor de winterstop doet het weer helemaal mee. “De match van zaterdag op Lierse wordt heel moeilijk, maar ik acht ons niet kansloos”, denkt de voorzitter. “Beslissend voor de tweede periode zal die match niet zijn - er moeten nog te veel matchen gespeeld worden. Beerschot Wilrijk wil alleszins zo lang mogelijk meedoen voor die tweede periodetit­el.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium