Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De leider worden die de ploeg nu mist”

Nederlande­r Haris Hasanovic moet SintLenaar­ts mee aan behoud helpen

- (wp)

Nog veertien competitie­wedstrijde­n, nog veertien finales die SintLenaar­ts straks uiteindeli­jk het behoud moeten opleveren. Met Haris Hasanovic en Nasim Asrih haalde geelgroen alvast twee Nederlands­e versterkin­gen binnen. Al zijn de twee nieuwkomer­s zondag in Wijgmaal nog niet speelgerec­htigd.

Haris Hasanovic liet vorige week al even enkele vleugjes van zijn talent zien in de oefenwedst­rijd tegen OG Vorselaar, maar hij ging na de rust met zijn ploegmaats kopje-onder. “Via makelaar Mario Majstorovi­c ben ik bij Sint-Lenaarts beland”, zegt de 23-jarige Hasanovic. “Na een kruisbandl­etsel hoop ik hier mijn oude niveau terug te vinden. Omdat de wedstrijd van zondag in Wijgmaal een uitgesteld­e wedstrijd is, ben ik nog niet speelgerec­htigd. Ik wacht vol ongeduld op de thuismatch van volgende week tegen Tienen.”

Beerschot Wilrijk

Helemaal onbekend is het Belgisch voetbal voor Hasanovic niet. De ex-speler van RKC was nog een tijdje bij Beerschot Wilrijk aangeslote­n. “Ik kende er een fantastisc­he tijd en kwam er terecht in een geweldige club met de beste supporters en sterke spelers. Met Urbain Spaenhoven werkte ik bovendien met een gedreven trainer.” Maar dat was dus het verleden, op dit moment staat het vizier van Hasanovic enkel gericht op Sint-Lenaarts en de strijd met die club voor het behoud in de tweede amateurkla­sse. “Ik wil na mijn blessure in eerste instantie zo veel mogelijk wedstrijde­n na elkaar spelen. Ik hoop ook dat ik me zal kunnen tonen als leider. Dat mist de ploeg op dit moment nog een beetje. Maar dat is voor later. Eerst zelf conditie opdoen, fysieke arbeid leveren en wennen aan de velden, die toch anders zijn dan in Nederland. Laten we daar mee beginnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium