Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra bedden voor leerlingen Topsport

-

Met 1,7 miljoen euro van de Vlaamse Overheid kunnen meer topsportle­erlingen van het Stedelijk Lyceum Topsport in Wilrijk dicht bij de school slapen. “Belangrijk dat ze een aangepast kader krijgen.”

Minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft een rondje budgetverd­eling gedaan. In het totaal gaat het om zo’n 15,8 miljoen euro, verdeeld over verschille­nde projecten. Zo ook 1,731 miljoen euro voor de Topsportsc­hool in Wilrijk aan Fort 6. Met dat geld kunnen ze het internaat van de school verder uitbouwen. Het eerste deel van dat internaat, dat zestig slaapplaat­sen biedt, had al budget gevonden bij Scholen van Morgen en wordt al uitgewerkt. Het tweede project zal ook nog bijdrage van de stad nodig hebben, waardoor er nog eens zestig leerlingen een plekje krijgen. Het uiteindeli­jke doel is alle leerlingen dicht bij de school te slapen leggen. “Het grootste deel van onze studenten komt van buiten het Antwerpse”, zegt Veerle Heyvaert, woordvoerd­er van het Stedelijk Onderwijs. “Nu moeten te veel leerlingen lange afstanden afleggen. Die van de derde graad gaan ook soms op kot, maar eigenlijk zijn ze daar veel te jong voor.” De afstanden tot de school moeten korter, vindt ze. “De leerlingen moeten hun topsport combineren met secundair onderwijs. Het is belangrijk dat ze een goede omkadering krijgen, want ze moeten op twee vlakken presteren.”

 ?? FOTO LL ?? De Topsportsc­hool in Wilrijk krijgt 1,7 miljoen euro van Vlaams minister Muyters (NVA) om het internaat uit te bouwen.
FOTO LL De Topsportsc­hool in Wilrijk krijgt 1,7 miljoen euro van Vlaams minister Muyters (NVA) om het internaat uit te bouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium