Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scenario met twee vrouwen in top drie

- (svw)

De Antwerpse NVA wil tegen haar nieuwjaars­receptie de krijtlijne­n klaar hebben voor de kieslijst. Eén scenario vertrekt van een top drie met de burgemeest­er als lijsttrekk­er en op plek twee en drie een vrouw.

Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) en Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau werken de volgende weken aan de kieslijst voor de gemeentera­adsverkiez­ingen in oktober. Daarbij laten ze niet in hun kaarten kijken. Een scenario met op twee en drie een vrouw doet binnen N-VA stevig de ronde. Het gaat daarbij om Vlaams parlements­lid Annick De Ridder en schepen Nabilla Ait Daoud. Wie juist op twee of drie komt, is nog een groot vraagteken. De Ridder laat zich de afgelopen jaren duidelijk opmerken in het Vlaams Parlement. Ook op sociale media durft ze al eens stevig uit te halen. Met haar harde imago spreekt ze eigenlijk hetzelfde kiezerspub­liek aan als burgemeest­er De Wever. Schepen Ait Daoud trekt met haar zachtere imago aan ander kiespublie­k aan bij N-VA. Bovendien is de partijleid­ing tevreden over het geleverde werk van de schepen. In een ander scenario is er een belangrijk­e rol weggelegd voor Fons Duchateau in die top drie. Hij verving Liesbeth Homans als OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken. Duchateau was niet verkozen en hoopt waarschijn­lijk met deze gemeentera­adsverkiez­ingen een zekere legitimite­it van de kiezer te bekomen. Het is zo goed als zeker dat Vlaams minister Liesbeth Homans de lijst zal duwen.

“Alle pistes fantasie”

Of De Wever en Duchateau nog een wit konijn uit hun hoge hoed toveren, daar heeft iedereen het raden naar. “Beiden houden hun kaarten dicht tegen de borst”, klinkt het. Dat Duchateau niet in zijn kaarten laat zien, blijkt uit zijn reactie. “De partij zal communicer­en wanneer ze wil communicer­en”, zegt de voorzitter. “En tot die tijd zijn alle pistes fantasie.” Die communicat­ie komt er waarschijn­lijk tijdens de nieuwjaars­receptie van de Antwerpse N-VA eind deze maand.

 ?? FOTO RR ?? Annick De Ridder.
FOTO RR Annick De Ridder.
 ?? FOTO K. PAPADOPOUL­OS ?? Nabilla Ait Daoud.
FOTO K. PAPADOPOUL­OS Nabilla Ait Daoud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium