Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bayat brengt Verdier terug naar KV

Malinwa verrast met comeback Franse spits en komst van Fabien Camus

- Fabien Camus. FOTO BELGA DAVID VAN DEN BROECK

Drukke transferda­g bij Malinwa gisteren: Silvère Ganvoula out, Nicolas Verdier en Fabien Camus in. Getekend: Mogi Bayat. Volgende week moeten “de échte transfers” volgen.

“Bovenaan het lijstje: een typeVerdie­r, maar dan niet qua karakter.” We schreven het eind december zelf, maar zo dachten ze er ook bij KV Mechelen over. Toch wat verrassend om dan gisteren te vernemen dat Nicolas Verdier himself terugkeert Achter De Kazerne, amper een half jaar na zijn vertrek. Ja, zijn snelheid kunnen ze absoluut gebruiken. Maar dat hij niet de gemakkelij­kste jongen is, weet iedereen. Dat zullen ze er opnieuw moeten bijnemen. KV haalt Verdier weg bij degradatie­concurrent en rode lantaarn Eupen, waar hij de voorbije zes maanden nooit aardde noch overtuigde. Eén keer kwam de aanvaller tot scoren, uitgereken­d tegen zijn ex-club. Zijn heerlijke goal in de 4-1-zege van Eupen zorgde er mee voor dat Yannick Ferrera, de

trainer die hem liet vertrekken, zelf mocht opkrassen. Met Ferrera als coach was Verdier uiteraard nooit teruggekee­rd. Aan Aleksandar Jankovic de taak om de 31-jarige Fransman, die zes maand gehuurd wordt, te managen - in het verleden lukte hem dat nog best aardig. In het kielzog van Verdier tekende gisteren ook Fabien Camus tot eind dit seizoen - nóg verrassend­er. De 32-jarige Tunesisch-Franse spelmaker verbrak eind augustus zijn contract bij Antwerp in onderling overleg, omdat hij niet meer in de plannen paste. Sindsdien zit hij zonder club, intussen dus al vier maand lang, dus fysiek heeft hij een achterstan­d. En zijn beste periode in België, bij Genk, ligt al zo’n vier jaar achter hem. Toch bestempelt KV ook Camus, die vandaag met Verdier op stage aansluit, als “een opportunit­eit”.

Defensieve middenveld­er

Het was een opportunit­eit aangereikt door makelaar Mogi Bayat, die eerder deze week al Clément Tainmont naar Mechelen bracht. Maar in tegenstell­ing tot de komst van Tainmont wordt die van Verdier en Camus niet bepaald op gejuich onthaald door de fans. Mogelijk ook omdat Bayat plots te veel zijn stempel drukt. Hij zorgde er gisteren eveneens voor dat Silvère Ganvoula definitief terugkeerd­e naar Anderlecht. Voor een lagere prijs dan voorzien? Is dit het dan voor Malinwa? Neen, zeker niet. Er komt nog wel wat aan. Niet Laurens De Bock, die kan intussen naar Leeds, maar er zit nog wat in de pijplijn - op offensief en defensief vlak. “De échte transfers volgen nog”, klinkt het. De nieuwe eerste spits sowieso, want uiteraard is Verdier niet plots de certitude voorin. Ook een defensieve middenveld­er is momenteel een prioriteit. Daarnaast komt Bayat mogelijk nóg eens aan zet. Krepin Diatta, de 18-jarige Senegalees van Club Brugge, blijft een optie. En ook in dat dossier is de ‘dealmaker’ betrokken.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? In tegenstell­ing tot de komst van Tainmont wordt die van Verdier en Camus niet bepaald op gejuich onthaald door de fans van KV Mechelen. Mogelijk ook omdat makelaar Mogi Bayat plots te veel zijn stempel drukt.
FOTO PHOTO NEWS In tegenstell­ing tot de komst van Tainmont wordt die van Verdier en Camus niet bepaald op gejuich onthaald door de fans van KV Mechelen. Mogelijk ook omdat makelaar Mogi Bayat plots te veel zijn stempel drukt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium