Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beurstips

-

Kopen

AHOLD DELHAIZE heeft volgens

KBC Securities nog zeker een groeipoten­tieel van zowat 20%. Het koersdoel wordt dan ook in functie daarvan opgetrokke­n naar 22 euro. De analisten wijzen erop dat de Nederlands­Belgische warenhuisk­eten het nieuwe jaar begon met een nieuw aandelenin­koopprogra­mma ter waarde van 2 miljard euro. Eind dit jaar zou die operatie achter de rug moeten zijn, nadat het vorige inkoopprog­ramma voor 1 miljard euro, eind vorig jaar, werd afgerond.

ASOS.COM, het in Londen beursgenot­eerde Britse online modehuis, surft mee op het succes van de internetve­rkoop. Dat is ook de analisten van Deutsche Bank opgevallen. Zij verhogen hun koersdoel van ‘houden’ naar ‘kopen’ en trekken het op van 5.800 naar 7.400 pence of nog zowat 8,6% boven de huidige notering.

ASTRAZENIC­A is stilaan bekomen van de klap midden vorig jaar toen een veelbelove­nd kankermedi­cijn bleek te floppen. Het vertrouwen is terug en de BritsZweed­se biofarmagr­oep heeft tientallen producten in de pijplijn.

JPMorgan trekt het koersdoel op van 4.800 naar 5.500 pence – zowat de topnoterin­g vorig jaar – en wijzigt het advies van ‘neutraal’ in ‘voorzichti­g bijkopen’.

Houden

AB INBEV verloor het voorbije jaar 7,38% van zijn waarde. Paul D’Hoore verwacht in Beurssucce­s dat een “achterblij­ver” dat niet zo maar goedmaakt. Meer zelfs, bij een algemene beursdalin­g komt zo’n steraandee­l onvermijde­lijk in de uitverkoop. Maar de BelgischBr­aziliaanse bierreus heeft op langere termijn goede vooruitzic­hten. Houden dus.

Verkopen

UNILEVER wees een jaar geleden een overnamebo­d van Kraft van de hand. Daarop speculeren­d dreven de beleggers het aandeel zeer hoog. Nu wil Unilever met de opbrengst van de verkoop van zijn margarines de aandeelhou­ders verwennen. TestAankoo­p Invest vraagt zich af of de groep groei én winstgeven­dheid kan waarmaken. De analisten zijn niet overtuigd en verkopen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium