Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie mensen omvergered­en en dan plankgas richting café

Chauffeur bleek dronken en had geen rijbewijs, drie slachtoffe­rs zwaargewon­d

-

Remmen deed hij amper, Erik L. (56), toen hij zaterdagav­ond pal op drie bezoekers van Hasselt Winterland inreed. Nadien stoof de dronken chauffeur aan hoge snelheid weg, richting een café waar hij iets later aan de toog werd opgepakt. De drie slachtoffe­rs, een koppel (26) uit Berlare en een vriendin (27) uit Gent, liepen zware verwonding­en op.

Ze hadden er net een avondje Hasseltse kerstmarkt opzitten, Amy Ide (27) en het koppel Leslie Kesteleyn (26) en Mathieu Van Driessche (26). Iets na acht uur staken ze het zebrapad over, op weg naar hun auto. Ze gingen terug naar Gent en Brakel, waar ze wonen. Bestuurder Erik L. (56) heeft hen allicht geen seconde opgemerkt. Of hij was te dronken om remmen te overwegen. Wat volgde, was een harde klap. De drie vlogen over de motorkap. L. aarzelde geen seconde en gaf, ondanks een verbrijzel­de ruit, meteen plankgas.

Richting het dichtstbij­zijnde café, bleek al snel. Een agent in burger zag zijn foutgepark­eerde wagen staan in de stationsbu­urt. Erik L. zat aan de toog en maakte een uiterst verwarde indruk. Volgens onze informatie was hij dronken. Hij verzette zich niet toen agenten hem oppakten. “De onderzoeks­rechter besliste om de verdachte aan te houden”, aldus parketmagi­straat Bruno Coppin. “Hij is overgebrac­ht naar de Hasseltse gevangenis op verdenking van onopzettel­ijke slagen en verwonding­en, het plegen van vluchtmisd­rijf en dronken rijden.”

Geen rijbewijs

Onderzoek wees uit dat de chauffeur niet (meer) over een rijbewijs beschikt. Dat speelde hij bij een eerdere veroordeli­ng kwijt. Hij ging zijn rijbewijs echter nooit terug ophalen.

Volgens zijn cafévriend­en heeft hij naast een strafrecht­elijk verleden ook een medische voorgeschi­edenis. “Hij liep ooit een hersenbloe­ding op. Daardoor leek het vaak alsof hij dronken was, maar op sommige momenten had hij gewoon last van zijn aandoe- ning”, zeggen ze. “Erik zou eigenlijk nooit meer achter een stuur mogen kruipen.”

De drie slachtoffe­rs werden zwaargewon­d afgevoerd. Vooral Mathieu Van Driessche verkeerde een tijd in levensgeva­ar. De twee vrouwen liepen een zware hersenschu­dding op.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium