Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Afval? Nee hoor, humor”

Antwerpena­ar maakt foto’s van achtergela­ten spullen

- ELISE VERLINDEN

Bij de meeste mensen leidt afval op straat enkel tot ergernis. De 27jarige Sven De Bruycker zwiert het zwerfvuil op de foto en op Instagram. “Ik hoop dat mensen er de humor van inzien.”

Wie op zoek is naar mooie plaatjes van Antwerpse trekpleist­ers, is op het Instagrama­ccount van Sven De Bruycker aan het verkeerde adres. De 27-jarige doctoraats­student nucleaire geneeskund­e uit Antwerpen belicht de stad vanuit een heel andere hoek en laat achtergela­ten spullen de hoofdrol spelen in zijn foto’s.

“Ik vond het vooral grappig hoe ik alledaagse voorwerpen zo uit hun context tegenkwam in de stad, dus stuurde ik er foto’s van door naar vrienden. Vorige zomer kwam ik op het idee om die op Instagram te zwieren, om er zo hopelijk ook anderen mee aan het lachen te krijgen.”

Sven is zelf fervent bezig met recycleren en probeert zijn afval zoveel mogelijk te beperken, maar het is zeker niet zijn bedoeling om anderen met de vinger te wijzen. “Ik geef in mijn ogen het leven weer zoals het is en hoop vooral dat mensen er de humor van inzien, vandaar ook de grappige bijschrift­en. Natuurlijk zou het ook mooi meegenomen zijn als de foto’s sluikstort­ers aan het denken zetten.”

 ??  ?? Public Toilet.
Public Toilet.
 ??  ?? Murder in the City Center.
Murder in the City Center.
 ??  ?? Winter is coming.
Winter is coming.
 ??  ?? Toilet Paper admiring the City Hall for its Beauty.
Toilet Paper admiring the City Hall for its Beauty.
 ??  ?? Smurfs, Gargamel and a Frog waiting for the Bus.
Smurfs, Gargamel and a Frog waiting for the Bus.
 ??  ?? Chair enjoying the Evening Sky.
Chair enjoying the Evening Sky.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium