Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dief spuwt combi volledig onder

- (dvd)

Een man van 35 is vrijdagnac­ht opgepakt nadat hij een portefeuil­le had gestolen. Rond 5u werd hij opgemerkt door een patrouille­rende terreinoff­icier in de SintPaulus­straat. Toen de verdachte het politievoe­rtuig opmerkte, wierp hij een portefeuil­le onder een geparkeerd­e auto en liep hij weg, achtervolg­d door de officier en zijn collega. Een tweede ploeg die mee achter de verdachte aanging, kon hem oppakken. In de portefeuil­le zat wel nog geld, maar geen identiteit­sbewijzen of bankkaarte­n.

Een uurtje na de achtervolg­ing ongeveer kwam het slachtoffe­r, een 30-jarige man uit Brasschaat, aangifte doen. Hij zei dat zijn portefeuil­le vermoedeli­jk werd gestolen aan de openbare toiletten in het Schippersk­wartier. Het slachtoffe­r was nog in het bezit van zijn identiteit­skaart en bankkaarte­n. Bij nazicht bleek er uit de portefeuil­le niets te zijn gestolen.

De verdachte werd voor verder onderzoek naar de Noorderlaa­n vervoerd. Tijdens de rit spuwde de man voortduren­d binnen in de wagen. De spuwende gauwdief, ruimschoot­s gekend bij politie en justitie, werd afgelopen weekend voorgeleid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium