Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AKC/Luma neemt aanloop naar E uropabeker met nipt e winst

-

Landskampi­oen AKC/Luma heeft zijn laatste wedstrijd voor het woensdag naar Platja D’Aro in Catalonië vertrekt voor de Europabeke­r nipt met 1514 gewonnen tegen voorlaatst­e Kwik.

Iedere roodwitte fan was tevreden met de twee punten, maar niet met de prestatie, dat in tegenstell­ing tot coach Bo Van Hoof. “We speelden onze beste eerste helft van de competitie, die we afsloten met een 12-7-voorsprong, maar daarna volgde onze slechtste tweede helft van de competitie, waarin we slechts drie doelpunten scoorden. Iedere keer dat Kwik wat dichter kwam, begonnen we verkrampt te spelen en dat zorgde voor veel te veel spanning en slechte keuzes. Ik hoop dat iedereen zijn lesje geleerd heeft.”

Het was het voorbije weekend niet allemaal rozengeur en maneschijn bij AKC. Er zijn de perikelen rond een nieuw clubhuis en kunstgrasv­elden.

Clubvoorzi­tter Marc Bocxstael: “Alles loopt traag en soms zonder perspectie­f. Voorstelle­n worden om foutieve redenen niet meegenomen in de totale uitwerking. Communicat­ie is nihil. Het lijkt wel of de provincie niet beseft dat dit project voor de gebruiker, in dit geval de korfballer, wordt gerealisee­rd. Men vertikt het om zich in het dossier in te leven. De moed zakt me stilletjes­aan in de schoenen. We hebben nu kunnen forceren om na zes maanden een vergaderin­g te beleggen om alle zaken nog eens door te praten. Politiek is een eigenzinni­g en op zichzelf gericht beestje, maar dat ook de ambtenarij er niet is voor de gemeenscha­p blijft me verbazen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium