Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Primark zoekt meer dan 500 werknemers

Stad Antwerpen en VDAB ondersteun­en infosessie­s, vakbond is kritisch

- PAUL VERBRAEKEN

Vanaf 23 januari start de BritsIerse kledingket­en Primark met aanwerving­en voor zijn eerste winkel in Antwerpen. Al naar gelang de bron gaat het om 517 tot 550 medewerker­s. De stad Antwerpen en VDAB helpen mee zoeken.

Al meer dan een jaar was er sprake van dat de populaire keten, die ook aanwezig is in Gent, Brussel en Hasselt, in Antwerpen zou opstarten. Pas in december werd dat formeel bevestigd. Het gaat om een leegstaand pand op de Meir, waar vroeger H&M gevestigd was. Sinds eind december staan er ook officieel vacatures op de VDAB-website.

Om hoeveel openstaand­e jobs het precies gaat, is minder duidelijk. Bij de VDAB is sprake van 475 verkoopmed­ewerkers: 75 voltijds, 60 deeltijds voor 26u per week en 340 deeltijds voor 20u per week. Van die mensen wordt een ‘beperkte ervaring’ gevraagd. Daarnaast wordt twee jaar ervaring gevraagd van drie senior afdelingsm­anagers, drie assistente­n personeels­dienst, zestien winkelopzi­chters, acht junior afdelingsm­anagers en dertien assistent etalage-inrichters.

Aanwerving­en via infosessie­s

Opmerkelij­k is dat de aanwerving­en zullen gebeuren via infossessi­es in de grote zaal van het Atheneum van Antwerpen. Schepen van Werk Marc Van Peel (CD&V) bevestigt dat de stad hierbij logistieke steun geeft: “Wij hebben de ambitie om werkzoeken­den naar een job te begeleiden. Dat is in de eerste plaats goed voor de betrokkene­n zelf, en ook voor de stad. sta Mijn prioriteit hierbij is om zo veel mogelijk personen uit moeilijke m doelgroepe­n aan werk te helpen. Als zich dan een

werkgever w aanbiedt die meer dan da vijfhonder­d mensen wil aanwerven wer en die zich bereid verklaart klaar om zich ook op die doelgroepe­n te t richten, dan steunen we dat. Wij schakelen s hierbij ook de zogenaamde naam ‘toeleiders’ in. Dat zijn mensen men met een groot netwerk in tal van organisati­es. Wij activeren hen om in dit netwerk werkzoeken­den uit kansengroe­pen te wijzen op de mogelijkhe­den.”

In het zwart

Secretaris Benny Willems van de socialisti­sche BBTK reageert behoedzaam. “Op zich zijn we natuurlijk blij dat er jobs worden aangeboden. Maar het gaat, behalve dan voor de managers, voor het overgrote deel om contracten van slechts zes maanden. Of die daarna vast kunnen worden, weten we niet.”

“Merkwaardi­g is wel dat de kandidaten zich in zwarte kleding moeten aanbieden. Bovendien moeten ze hun cv afgeven op een USB-stick.”

Bij het bedrijf was niemand bereikbaar voor commentaar.

 ?? FOTO ROBBIE DEPUYDT ??
FOTO ROBBIE DEPUYDT
 ??  ?? Het 5.900 vierkante meter grote pand op de Meir wordt klaargesto­omd voor de opening op 30 april.
FOTO ROBBIE DEPUYDT
Het 5.900 vierkante meter grote pand op de Meir wordt klaargesto­omd voor de opening op 30 april. FOTO ROBBIE DEPUYDT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium