Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op karakter naar belangrijk­e winst”

AURÉLIEN JOACHIM zet leider in tweedeperi­odestand op goede spoor tijdens vurige derby

-

Dankzij een 21thuiszeg­e tegen Beerschot Wilrijk behoudt een uitgekookt Lierse zijn leiderspla­ats in het tweede periodekam­pioenschap. In een gespannen streektref­fen, dat 21 minuten werd stilgelegd, volstonden goals van Aurélien Joachim en Andrei Camargo voor de Pallieters.

Voor de tweede keer dit seizoen verliep het bezoek van Beerschot Wilrijk aan het Lisp allesbehal­ve vlekkeloos. Te midden van al dat zinloos geweld werd er zowaar ook nog gevoetbald. Met Lierse dat een droomstart kende en al na goed tien minuten de score kon openen.

“Het ideale scenario”, glunderde doelpunten­maker Aurélien Joachim. “Die goal was heus geen toeval. We trainen er vaak op en het werpt zijn vruchten af. Na die treffer konden we helemaal de kat uit de boom kijken. Daar hadden we zo’n beetje op gehoopt.”

Pompen of verzuipen

Zonder verdere kleerscheu­ren haalde een secuur Lierse de rust, en nauwelijks uit de kleedkamer viel de Pallieters opnieuw een geschenk in de schoot. Een beenveeg van Camargo was goed voor een dubbele voorsprong.

“Dan leken we nagenoeg klaar, maar toen gooiden die ongeregeld­heden op de tribunes roet in het eten. Eigenlijk maakten ze de match kapot en waren ze heel nadelig voor ons. Beerschot Wilrijk lag in de touwen, maar kreeg tijd om te herstellen. Die snelle 2-1 van Mbombo was kort daarop ook een domper. Van dan af was het pompen of verzuipen.”

En hield Lierse zich uiteindeli­jk overeind, zonder al te veel doelkansen weg te geven.

“Het werd een fysieke slag, waarin we op karakter het einde halen”, begreep Joachim. “Kijk, we kenden een hele moeilijke voorbereid­ing. We konden zelden op het veld trainen en moesten ons veelal behelpen. Dat liet zich voelen op het einde. Ook ik zat door mijn krachten heen. Ik ben stikkapot, maar tegelijk heel tevreden. Dit is de start die we nodig hadden. Na de 0 op 6 voor de winterstop moest deze zege volgen. Neen, niet om de tweede periode te winnen, wel om de vierde plaats vast te houden. Dat moet absoluut het doel blijven.”

KURT GULDENTOPS

 ??  ??
 ??  ?? 10
10
 ??  ?? 20
20

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium