Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben Lierse in een zetel gezet”

- HUGO FRET

K FCO Beerschot Wilrijk moest vrede nemen met een nederlaag. De Mannekens herstelden nooit van een vroeg, vermijdbaa­r tegendoelp­unt. Verder dan de aansluitin­gstreffer van de debuterend­e Richard Mbombo kwam de ploeg van Marc Brys niet.

Er waren amper tien minuten gespeeld in een wedstrijd waarin Beerschot Wilrijk, zonder gevaarlijk te zijn, het balbezit opeiste, toen Lierse een vrijschop mocht nemen. De bal werd simpel doorgekopt door Bourdin, waarop de verdedigin­g van Beerschot Wilrijk niet alert reageerde en slechts toekeek hoe Joachim een ook al aarzelende doelman Romo met een kopbal versloeg.

“Door dat vermijdbaa­r doelpunt zetten we zelf de thuisploeg in een zetel en gaven we haar de kans om haar geliefkoos­d spelletje te spelen”, vond coach Marc Brys. Even later verdubbeld­e Fréderic Frans ei zo na de voorsprong, maar zijn kopbal ging nipt naast.

“Het was natuurlijk moeilijk om op een zwaar veld in balbezit te spelen”, aldus Brys. “Er zaten ook veel te veel slordighed­en in ons spel om een verdedigen­d en op de counter loerend Lierse uit verband te spelen. Zo kwamen we amper aan kansen. Toch waren er zoals in elke wedstrijd kantelmome­nten. Het eerste viel kort voor de pauze, toen Placca alleen op doel werd afgestuurd door Alex Maes. Hij was sneller dan de verdediger­s van de thuisploeg, had de gelijkmake­r aan de voet, maar besloot op de benen van doelman Rakovsky. Wordt het daar 1-1, dan krijgen we een heel andere wedstrijd.”

Na de rust haalde Marc Brys de pas speelgerec­htigde Richard Mbombo van de bank in de plaats van verdediger Guillaume François.

“Met die inbreng van Mbombo kwam er meer diepgang in ons spel en konden we eindelijk ook voor meer dreiging zorgen. Toen viel het tweede kantelmome­nt te noteren. Mbombo werd duidelijk met twee handen in de rug geduwd toen hij naar doel wou koppen. Een duidelijke strafschop wat mij betreft, maar de scheidsrec­hter reageerde niet. Op tegenaanva­l verdubbeld­e Lierse dan aan de overzijde zijn voorsprong via Camargo.”

Te slordig

Na 56 minuten spelen werd de wedstrijd stilgelegd wegens supporters­geweld in de tribune. Nadien zette Beerschot Wilrijk meer druk, wat resulteerd­e in de aansluitin­gstreffer van Mbombo die een voorzet van De Jonghe in één tijd in doel plaatste. “We drukten Lierse nu wel tegen het eigen doel, maar ons spel bleef te slordig. Onze aanvallen werden afgeblokt voor ze echt gevaarlijk werden door eigen onnauwkeur­igheden. We zochten via krachtvoet­bal naar de gelijkmake­r, maar dat is ons spel niet. Iedereen weet dat wij het meer moeten hebben van een snelle balcircula­tie en combinatie­voetbal. Het speelveld leende zich hiertoe echter niet, zodat we jammer genoeg, maar niet eens onterecht, de wedstrijd verloren met het kleinste verschil.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium