Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Kessel grijpt zijn kans

-

Geen Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Laurens Sweeck of Toon Aerts in Leuven, dus pakte Corné van Kessel zijn tweede zege van het seizoen. De 26jarige Nederlande­r won eerder al in Hasselt, onder dezelfde omstandigh­eden. “Als die mannen er niet zijn, moet je je kans grijpen”, aldus de renner van TelenetFid­ea.

Leuven was vooral een gemiste kans voor Marlux-Bingoal om eindelijk die eerste profzege te pakken. Het werd met Michael Vanthouren­hout, Kevin Pauwels en belofte Eli Iserbyt drie, vier en vijf.

Clément Venturini was de verrassend­e tweede.

“Zonder val had er misschien meer ingezeten”, aldus de Franse kampioen, die voor het eerst dit seizoen in Vlaanderen een cross afwerkte. “Het is de eerste keer dit seizoen dat ik niet win. Jammer. Mijn vorige vijf crossen won ik wel: twee in Zwitserlan­d en drie in Frankrijk. Volgend weekend wil ik mijn Franse titel verdedigen. Daarna is het gedaan met crossen. Neen, het WK rijd ik niet. Ik zit dan in de Ronde van Valencia.”

Venturini richt zich namelijk op de weg. Toch jammer als je vaststelt dat hij “als voorbereid­ing” renners als Vanthouren­hout en Pauwels klopt. “Ik wil ontdekken wat ik kan op de weg”, zegt de 24-jarige renner die op 1 januari Cofidis verliet voor AG2R. “Ik rij het Vlaamse voorjaar niet, maar wel Strade Bianche, Tirreno, Milaan - Sanremo en Giro.”

 ?? FOTO BELGA ?? Geen Van der Poel of Van Aert, dus daar is Corné van Kessel weer.
FOTO BELGA Geen Van der Poel of Van Aert, dus daar is Corné van Kessel weer.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium