Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laurens Sweeck op weg naar team van Timmy Simons

-

2018 is nog maar pas begonnen en de eerste transfer voor 2019 is al een feit. Laurens Sweeck begint volgend seizoen nog bij EraCircus, maar gaat dan naar Pauwels SauzenVast­goedservic­e. Een toptransfe­r voor het team van Geert Vanhoof en Timmy Simons, die het gat na het vertrek van Wout van Aert in 2016 moet opvullen.

Laurens Sweeck is na Wout van Aert een van de beste Belgische cyclocross­ers, samen met o.a. Toon Aerts en Michael Vanthouren­hout. Het contract van de 24-jarige renner, die dit seizoen al drie keer won (in Neerpelt en twee kleinere Amerikaans­e crossen in Iowa en Las Vegas) loopt op 1 januari 2019 af bij Era-Circus, dus wordt nu al gestreden voor zijn handtekeni­ng. Het lijkt erop dat Geert Vanhoof, samen met Club Brugge-voetballer Timmy Simons teammanage­r van Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice, aan het langste eind zal trekken. Er ligt een contract voor hem klaar tot en met 2021.

“Elke ploeg wil Laurens graag aantrekken, dus uiteraard wij ook. Ik heb er een goed gevoel bij, maar hij heeft nog niet getekend. We moeten een topper aantrekken, want die missen we na het vertrek van Wout van Aert. We willen weer meedoen voor de zege en meer in beeld rijden.”

Jens Adams, de Tsjechisch­e kampioen Michael Boros en de afscheidne­mende Rob Peeters zijn nu de profs in het team.

“Jens en Michael rijden ook volgend seizoen in het team, zij liggen nog onder contract. En we gaan ook praten met beloften Yannick Peeters (zoon van Quick.Step-ploegleide­r Wil

fried, red.) en Sieben Wouters, die volgend jaar overstappe­n naar de elite. We willen graag dat ze bij ons blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium