Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Einde gemaakt aan zwarte periode”

Lennard Hens Boomse uitblinker met twee knappe doelpunten

-

Rupel Boom is goed aan het nieuwe jaar begonnen. De Steenbakke­rs haalden het gisteren met 23 in de derby op Londerzeel. Lennard Hens kroonde zich met twee knappe goals tot man van de match. “Op de overwinnin­g valt niks af te dingen”, vindt Hens.

Rupel Boom begon verschroei­end aan de partij en dwong meteen vijf doelrijpe kansen af. Maar een sterke Yanni Devriendt hield zijn ploeg overeind en bij de eerste tegenprik van de thuisploeg stond het iets voorbij het halfuur 1-0. Maar dan was het moment van Lennard Hens gekomen. Rupel Boom kreeg een vrijschop op bijna dertig meter van het doel, maar Hens nam met een zwabberbal de doelman toch te grazen. “Het was belangrijk dat we nog voor rust gelijk kwamen”, stelt Hens. “Londerzeel was totaal tegen de gang van het spel in op voorsprong gekomen. Na een kwartier hadden we al 0-2 voor kunnen staan, maar Devriendt stond sterk te keepen. Ik ken hem vrij goed, want we speelden samen bij de jeugd van Anderlecht. Hij weet dus ook dat ik mijn vrijschopp­en met effect trap, maar toch kon ik hem verschalke­n. Dat deed wel deugd.”

Na rust domineerde Rupel Boom opnieuw en met een fraaie pegel in de bovenhoek leek Hens zijn ploeg op weg te zetten naar de zege. “Op dat moment was die voorsprong verdiend, want we hadden opnieuw de betere kansen. Ik kon me doorzetten op rechts en besloot keihard op doel te trappen. De bal ging mooi overhoeks binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot Adesanya rood pakte. Maar zo werd het toch nog lastig, zeker omdat Londerzeel haast meteen gelijk stelde. We zijn echter rustig blijven voetballen en hadden vooraan met Laureys een frisse kracht. Hij zorgde alsnog voor de overwinnin­g. Een beetje vreemd dat hij daar zo veel ruimte kreeg, want Londerzeel stond op dat moment toch met een man meer. Maar dat maakt onze rekening niet. En op de winst valt niks af te dingen.”

Het zal deugd doen na die één op negen van eind vorig jaar. “We hebben een einde gemaakt aan een zwarte periode. Want die 1-7 nederlaag tegen Mandel is toch behoorlijk lang blijven nazinderen. Iedereen lag er op gebrand om het nieuwe jaar sterk in te zetten en ik denk dat we daarin geslaagd zijn.”

 ?? FOTO KMS ?? Jason Adesanya van Rupel Boom houdt Nwadikwa van Londerzeel af.
FOTO KMS Jason Adesanya van Rupel Boom houdt Nwadikwa van Londerzeel af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium