Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had na Nieuwjaar een betere start verwacht”

Aanvoerder Stephan Van de Brul w acht weer heel wat oplapwerk

- WALTER PEERSMANS

De zwakke prestatie van vorige week in de oefenwedst­rijd tegen OG Vorselaar werd in Wijgmaal herhaald. Aanvoerder Stephan Van de Brul had zich zondag nochtans aan een betere start verwacht. “Ik laat nu eerst alles bezinken om er vanaf dinsdag weer volop tegenaan te gaan”, kijkt Van de Brul nu al vooruit.

Van de Brul was vorige week, met nog andere basisspele­rs, afwezig maar had vernomen dat de prestatie in het oefentreff­en tegen Vorselaar vooral na de rust onnoemelij­k zwak was geweest. “Tegen een eerste provincial­er hadden we uiteraard al niet mogen verliezen en die zwakke tweede helft had er helemaal niet mogen komen”, vindt de verdediger van SintLenaar­ts. “De reis naar Wijgmaal was de ideale gelegenhei­d om die zwakke prestatie en het 1-2 verlies onmiddelli­jk recht te zetten. Dat was vooraf ook iedereen van plan, maar het kwam er niet uit”, zegt Van de Brul.

Het eerste kwartier zag het er nochtans nog goed uit. “We hadden vandaag al een goede zaak in de klassering kunnen doen”, ontkent de aanvoerder niet. “Tot de openingstr­effer zag het er ook allemaal goed uit, maar na de openingstr­effer kantelde de wedstrijd helemaal. Als allerlaats­te in de klassering krijg je op dat moment een serieuze tik en als er dan vlug een tweede volgt, weet je dat het zwaar gaat worden. We kregen uiteindeli­jk vijf doelpunten rond de oren en dat was vooraf niet voorzien.”

Tienen

Zaterdag ontvangt Sint-Lenaarts Tienen. “Dat wordt nu weer heel belangrijk”, weet Van de Brul intussen maar al te goed. “Dat wordt wellicht de allerlaats­te kans om ons seizoen nog op het goede spoor te krijgen. Ik dacht vanaf Nieuwjaar een nieuwe start te kunnen nemen, maar zo ziet het er momenteel niet naar uit. Als aanvoerder wacht me vanaf dinsdag weer heel wat oplapwerk. Om ons behoud levendig te houden wordt het duel tegen Tienen ontzettend belangrijk. Moeten we tegelijker­tijd ook hopen dat Hoogstrate­n volgend weekeinde geen punten mee grist, want anders staan we weer nergens. Als we zaterdag verliezen, ziet het er hele- maal niet goed meer uit. Als aanvoerder moet ik nu de hoofden mee leegmaken en de jongens weer mee op het goede spoor zetten. Ik laat nu eerst alles bezinken om er vanaf dinsdag weer volop tegenaan te gaan”, kijkt Van de Brul nu al vooruit.

 ?? FOTO SMB ARCHIEF ?? Van de Brul vs. Vosselaar.
FOTO SMB ARCHIEF Van de Brul vs. Vosselaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium