Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop dat we een nieuwe start hebben genomen”

Lintdoelma­n Sam Van Der Heyden houdt voor de tweede keer de nul

- WALTER PEERSMANS

De strijd tussen de twee laatst geklasseer­de teams van de reeks werd door het bezoekende Lint met winst afgesloten, waardoor het nu over Katelijne naar de 14de plaats springt (weliswaar met evenveel punten maar één gewonnen match meer). Mariaburg kan zich nu voorbereid­en op een verblijf in derde provincial­e.

Sam Van Der Heyden, doelman van Lint, speelde in de tweede helft een belangrijk­e rol. Net na de pauze moest hij al uitpakken met een knappe redding en hij deed dat nadien nog twee keer over.

“Ik hoop dat we met deze winst een nieuwe start hebben genomen”, vertelt Van Der Heyden. “We zijn nog niet dood. We hielden nu voor de tweede keer de nul op het bord en dat is voor mij dan mij weer belangrijk.”

Van Der Heyden was tevreden met die tussenkoms­ten. “Dat maakte het verschil. Als Mariaburg terug was kunnen komen, zouden bij ons de kopjes wellicht naar beneden zijn gegaan en dan had er nog van alles kunnen gebeuren. Nu bleef dat uit en maakte de voorsprong ons mentaal sterker. Ik vond deze winst ook het resultaat van ons harde werk tijdens de winterstop.”

“Winnen was in dit duel het allerbelan­grijkste voor ons en dat is het bijzonders­te. We moeten in de resterende wedstrijde­n alles blijven geven.”

Michael Achtergael: “Duidelijk te jong en te onervaren”

In het plaatselij­ke kamp gaf aan- voerder Michael Achtergael aan dat de degradatie niet meer te vermijden is.

“We mogen ons nu klaar maken voor derde provincial­e. In de eerste helft boden we nog weerstand, maar toen kon Lint na twee foutjes bij ons scoren. In de tweede helft begonnen we beter en pas toen we offensieve­r zijn gaan spelen, maakte Lint de derde treffer. Ons team was duidelijk te jong en te onervaren voor tweede provincial­e”, besluit de aanvoerder.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Lint viert de 03 van Deweerdt op het veld van Mariaburg.
FOTO KOEN FASSEUR Lint viert de 03 van Deweerdt op het veld van Mariaburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium