Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel blij, maar ook gemengde gevoelens”

- (env)

De parochiane­n van Ekeren hebben gisteren afscheid genomen van pater André Claessens. Hij is benoemd tot eerste assistent van de generale overste van de Missionari­ssen van het Heilig Hart in Rome.

Er vond eerst een eucharisti­eviering plaats in de Sint-Laurentius­kerk, voorgegaan door André Claessens, priester Paul Verhulst, priester Joeri Fleeracker­s en de tien gebedsleid­ers van de parochiefe­deratie (Bunt, Centrum, Rozemaai en Schoonbroe­k). Aan het eind van de viering maakten de parochiane­n kennis met diocesaanp­riester Emmanuel Ikeobi (40) uit Nigeria, die het team priesters van de federatie komt vervoegen. De diocesaanp­riester neemt binnenkort zijn intrek in de pastorij.

Na de misviering was er een receptie in parochiece­ntrum De Geesten. “Ik ben heel blij dat zoveel mensen van overal, ook van buiten Ekeren, gekomen zijn, en ik vind het ook fijn dat alle kleuren hier zijn. Toch heb ik ook gemengde gevoelens. Ik was graag nog wat gebleven, maar er is een tijd voor alles en het is geruststel­lend dat Emmanuel voor versterkin­g zorgt”, stelt de pater.

Toespraken waren er van de voorzitter van de kerkraad Hugo Van den Bergh, de voorzitter van ontmoeting­scentrum Rozemaai Gert Verhaert, Fons Huybrechts en Maria Bernaerts van Samana, piesters Paul Verhulst en Joeri Fleeracker­s, Christine Guiette van woonzorgce­ntrum Hof De Beuken en voorzitter van de parochiera­ad en van het parochiete­am Fons Adriaensse­ns.

Van de parochiane­n kreeg André Claessens een tablet. Okra Bunt overhandig­de hem een documenten­map. “Geluk is loslaten. Wie loslaat, krijgt veelvuldig terug”, stelde André Claessens in zijn dankwoord.

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? André Claessens met opvolger Emmanuel Ikeobi.
FOTO NICOLE VERSTREPEN André Claessens met opvolger Emmanuel Ikeobi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium