Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Naar Antwerp gaan was fout, de directie was incompeten­t”

FABIEN CAMUS (32) zat na Antwerp vier maand zonder club

-

“Het is sinds de zomer stil geweest rond mij, maar er was heus wel interesse. Ik heb een stuk of vijf aanbieding­en geweigerd, uit Cyprus, Turkije, Frankrijk, België. Ik wou niet weer een foute keuze maken, zoals toen ik ( in juli 2016, red.) de Ligue 1 om financiële redenen inruilde voor Antwerp. Ik begrijp nog altijd niet waarom ik dat gedaan heb, het is niks voor mij om voor het geld te kiezen. Maar oké, ik had een zekere leeftijd en Antwerp had ook een mooi sportief project. Helaas is het fout gelopen.”

“Ook voor andere jongens liep het mis. Maar zonder pretentieu­s te willen klinken: mijn geval was anders. Ik kwam van de Ligue 1, had al een aardige carrière achter mij en mijn vierjarig contract was navenant. Maar ik heb er meer problemen gekend dan iets anders. De toenmalige directie was incompeten­t. Patrick Decuyper bedoel ik, ja. Antwerp leek een amateurclu­b, met trainers die geen trainers waren – John Bico en zo. De huidige directie heeft daar trouwens niks mee te maken – Luciano D’Onofrio, dat is la grande classe. Enfin, het was ook niet echt mijn voetbal. We teerden vooral op individuel­e acties, terwijl ik meer van combinatie­s houd. Toch maakte ik 6 goals in 19 matchen – ik was bijna topschutte­r, alleen Owusu deed beter. Maar de fans focusten op de 600.000 of 700.000 euro die ik in tweede klasse verdiende. En mijn verhaal was dus snel voorbij. Het bestuur wou eerst een bekende kop, maar hakte vervolgens mijn kop eraf. Ik ben dan maar vertrokken.”

Trainen met Renotte

“Een comeback in België zag ik absoluut zitten, want ik accepteer niet dat mijn naam door het slijk gehaald werd. Ik heb veel goesting om KV Mechelen te helpen en zo revanche te pakken. Of ik nu titularis word of niet, ik wil gewoon het maximum geven en op een of andere manier belangrijk worden. Ik zat de voorbije maanden niet stil. Frédéric Renotte, de fysiektrai­ner van Antwerp, heeft me op zijn vrije namiddagen begeleid. Oké, ik ontbeer matchritme, maar ik heb in mijn carrière al bijna 400 matchen gespeeld ( 363,

waarvan 135 bij Genk, red.) – mijn ervaring komt sowieso van pas. Net als Nicolas kan ik niet wachten om erin te vliegen. Mechelen doet me denken aan Charleroi, ook een warme club met een schitteren­d publiek. Ik heb daar nood aan, zo presteer ik beter.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium