Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermant tevreden ondanks verlies

- (gegy)

Waasland-Beveren heeft zijn enige wedstrijd op oefenkamp en de eerste onder leiding van trainer Sven Vermant niet kunnen winnen. In de Pinatar Arena verloor het van de Duitse tweedeklas­ser Darmstadt met 0-3.

Vermant had vooraf gezegd dat deze oefenwedst­rijd niet het belangrijk­ste was van de stage. De kersverse coach wilde vooral iedereen eens aan het werk zien in een wedstrijds­ituatie. De tactische opbouw op training is deze week zo veel belangrijk­er.

Daarom zal Vermant ook niet malen om het verlies tegen de Duitse tweedeklas­ser. Want op zich kon hij nog best tevreden zijn. Zeker over de eerste helft. Toen speelde Vermant met een soort typeploeg en was het balbezit voor Waasland-Beveren. Al vergat het zelf te scoren. Eerst trapte Kiese Thelin op de doelman. Wat later twijfelde Morioka te lang, waardoor zijn schot naast ging.

Darmstadt toonde zich een pak efficiënte­r. Eén kans, één goal voor rust. Na de pauze wisselde Vermant de hele ploeg, waardoor Waasland-Beveren wat wegzakte en nog twee - te makkelijke - goals slikte.

Waasland-Beveren zette voor rust veel druk naar voor en bouwde zorgvuldig op. Alleen de tegendoelp­unten zullen Vermant zorgen baren. Die vielen iets te makkelijk. “Nu gaan we proberen de juiste conclusies te trekken om daar verder op te bouwen. Ik wil stap voor stap mijn manier van voetballen in deze groep slijpen. Ik ben niet in paniek omdat we deze match nu verloren. Dat we goed kunnen voetballen, is duidelijk. Als ik kijk naar het aantal dagen dat we nog maar aan het trainen zijn, ben ik tevreden van wat ik al zag. Je moet eerst kruipen alvorens je kan stappen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium