Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De 9 speerpunte­n van Quick.Step

- FOTO'S QUICK.STEP FLOORS CYCLING TEAM / SIGFRID EGGERS

Philippe Gilbert De man voor alle seizoenen

Gaat voor de Magic Five en mist daarvoor alleen nog MilaanSanr­emo en Parijs-Roubaix. Is de oudste van de 27 renners en ook de natuurlijk­e patron. Is niet vies van nog eens de Tour.

Fernando Gaviria Colombiaan­s sprintgewe­ld

Is na het vertrek van Marcel Kittel dé topsprinte­r van Quick.Step Floors. Gaat voor MilaanSanr­emo en wil ervaring opdoen in de Vlaamse kasseiklas­siekers. De Colombiaan debuteert in de Tour.

Julian Alaphilipp­e Franse puncher pur sang

Wil na in drie jaar tweede, derde en vierde te zijn geworden eindelijk die topklassie­ker winnen – het liefst Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik – en denkt aan het WK en een Tourrit.

Bob Jungels Nieuwe Tourkopman

Door het vertrek van Dan Martin (UAE-Emirates) is Bob Jungels dé kopman voor de Tour, waarin hij in 2015 als debutant 25ste eindigde. Vorig jaar droeg hij in de Giro zes dagen het roze en finishte hij achtste.

Yves Lampaert De nieuwe kasseiensp­ecialist

Door het pensioen van Tom Boonen schuift Lampaert een rang op in de ploeg voor de Vlaamse voorjaarsk­lassiek ers. De Belgische tijdritkam­pioen wil met Gilbert meespelen van de Omloop Het Nieuwsblad tot de piste van Roubaix.

Elia Viviani Olympische kampioen als tweede spurter

De timide Italiaan komt over van Sky. Hij is de vervanger van Kittel als sprinter naast Gaviria. De olympische omniumkamp­ioen droomt van de Scheldepri­js, GentWevelg­em en wordt de snelle man in de Giro.

Zdenek Stybar Jagend op Parijs Roubaix

De Tsjech droomt even hard als Philippe Gilbert en Yves Lampaert van ParijsRoub­aix. Behoort samen met de Nederlande­r Niki Terpstra tot de tweede lijn als kopman voor de Vlaamse klassieker­s.

Niki Terpstra Op zoek naar oude niveau

De Nederlande­r wil na een rampseizoe­n met twee zware valpartije­n op zijn hoofd bewijzen dat hij nog altijd even link kan koersen als voorheen. Ook belangrijk als sfeermaker.

Laurens De Plus Piepjong en supergetal­enteerd

Klimtalent en een van de ontelbare jongeren bij Lefevere. Zoals beer Cavagna, de Engelsman Knox, het Combiaanse sprintertj­e Hodeg... Is hersteld van zijn horrorcras­h in de Ronde van Lombardije en gaat weer voor de Giro.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium