Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kort

-

BASKETBAL

Oostende ontvangt vanavond om 20.30u op de tiende speeldag van de Champions League Avellino, dat na veertien speeldagen samen met Milaan leider is in de Italiaanse Serie A. In poule D delen Avellino en Oostende de vierde plaats. (rpo)

Bergen heeft ook de tweede wedstrijd van de tweede ronde van de FIBA Europe Cup verloren. Tegen het Roemeense Cluj ging het met 81-85 onderuit. (cpm)

Tweedeklas­ser Gembo is door reeksgenoo­t Gent Hawks uitgeschak­eld in de kwartfinal­e van de Beker van Vlaanderen na een 72-65-nederlaag.

(cpm)

DARTS

Geert De Vos (BDO 12) heeft zich net als Andy Baetens geplaatst voor de achtste finales van het BDO WK in het Engelse Frimley Green. Hij versloeg in de eerste ronde de Nederlande­r Derk Telnekes (BDO 38) met 3-1. (b)

HANDBAL

De nationale ploeg speelt vanavond om 20.00u in Sportoase in Leuven tegen Turkije haar voorlaatst­e wedstrijd van de WK-kwalificat­ie. Als de Red Wolves winnen, wordt zondag in Geleen tegen Nederland uitgemaakt wie zich als groepswinn­aar plaatst voor de volgende ronde. (midc)

TENNIS

Yannick Mertens (ATP 324) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde van de Challenger in Bangkok. Hij verloor met 4-6, 6-3 en 5-7 van de Fin Emil Ruusuvuori (ATP 671). (b)

VOLLEYBAL

Twee Belgische ploegen moeten zich vanavond plaatsen voor een Europese achtste finale. In de CEVCup spelen de vrouwen van Asterix Avo Beveren in eigen huis tegen Nyiregyhaz­a (20.30u), dat ze in Hongarije al met 0-3 klopten. Ook Oostende teert tegen Ponta Delgada (20.30u) op een 1-3-overwinnin­g in Portugal. Heel anders wordt het voor Oudegem, dat aantreedt tegen het sterke Eczacibasi Istanboel, leider in de Turkse competitie, dat eerder al met 0-3 won in Oost-Vlaanderen.

(pdk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium