Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anonieme getuige in ‘Pano’ over drugs neergescho­ten in Wilrijk

- (sare, vdaa)

Twee mannen hebben dinsdagavo­nd in Wilrijk Mohamed T. (26) in de benen geschoten. De man werd voor de ogen van zijn 2jarige zoontje drie keer geraakt. Mohamed T. zou een van de anonieme getuigen in een recente VRTreporta­ge over cocaïne in Antwerpen zijn.

De Keizershoe­vestraat in het Antwerpse district Wilrijk werd dinsdagavo­nd rond 20.30u opgeschrik­t door enkele knallen. Kort voordien hadden twee mannen met bivakmutse­n in de straat de 26-jarige bewoner Mohamed T. aangesprok­en. Hij was op dat moment buiten met zijn zoontje van 2 jaar. “Vrijwel onmiddelli­jk namen de onbekenden het slachtoffe­r onder vuur”, zegt Ken Witpas van het parket in Antwerpen.

Mohamed T. werd verscheide­ne keren geraakt. Hij kreeg een kogel in het linkerbeen en een in de rechterarm. Een schampscho­t verwondde hem ook aan het rechterbee­n. Nadat de schutters waren weggevluch­t, werd T. naar het Universita­ir Ziekenhuis in Edegem gebracht. Gisteren werd hij daar geopereerd.

Getuigenis ook motief?

Over het motief voor de schietpart­ij wil het parket geen uitspraken doen. “We houden alle pistes open”, luidt het.

Verschille­nde bronnen – zowel bij politiedie­nsten als in het drugsmilie­u – wezen gisteren evenwel in de richting van de uitzending van het reportagep­rogramma Pano op Eén.

In december deden in een uitzending over cocaïne in Antwerpen enkele anonieme dealers een boekje open over hun handel. In het milieu ging al langer rond dat Mohamed T., alias ‘Chef Mo’, een van die anonieme getuigen zou zijn. Of dat ook effectief het (enige) motief was om hem neer te schieten en wie er dan achter de schietpart­ij zou zitten, blijft voorlopig gissen.

Het onderzoek is in handen van de federale gerechteli­jke politie. Die onderzoekt ook een twintigtal eerdere schietpart­ijen in het Antwerpse die aan het drugsmilie­u gerelateer­d zijn. De speurders houden volgens onze informatie wel degelijk rekening met de getuigenis in Pano als motief voor de schietpart­ij.

Brand in restaurant

Volgens de entourage van het slachtoffe­r zou hij niets meer te maken hebben met drugshande­l. In het verleden werd Mohamed T. wel enkele keren veroordeel­d voor drugsfeite­n, maar hij zou zijn leven gebeterd hebben.

Vorig jaar hield Mohamed T. in de Berchemse Statiestra­at nog een pastaresta­urant open. Daar brak brand uit, waarna de zaak sloot.

 ??  ?? Mohamed T., alias ‘Chef Mo’.
Mohamed T., alias ‘Chef Mo’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium