Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Recordopko­mst bij wintersold­en

Passage op Meir stijgt met 40% tijdens eerste soldenzate­rdag

-

De Meir kreeg zaterdag, tijdens het eerste weekend van de wintersold­en, 140.000 passanten over de vloer. Dat zijn er 40.000 meer dan op de eerste soldenzate­rdag van drie jaar geleden.

Schepen voor Middenstan­d Koen Kennis (N-VA) maakte de cijfers gisteren bekend via zijn website. In 2016 passeerden er 100.000 shoppers het telpunt op de Meir tijdens de eerste zaterdag van de wintersold­en. Het jaar daarna werden 120.000 passanten gemeten en afgelopen zaterdag passeerden 140.000 soldenlief­hebbers. Goed voor een stijging van 40% in drie jaar tijd. Ook de eerste winkelzond­ag van 2018 deed het goed, met 94.000 passanten op de Meir. Naast de Meir deden ook andere winkelbuur­ten het goed, zoals de Huidevette­rsstraat, de Wilde Zee en de Steenhouwe­rsvest.

Schepen Kennis spreekt over een recordopko­mst. “Sinds het begin van de metingen zien we een structurel­e stijging in het aantal passanten in onze winkelgebi­eden. Na de uitstekend­e cijfers van 2017, hebben we 2018 alvast goed ingezet met dit succesvoll­e eerste wintersold­enweekend. Ik kan hier alleen maar uit besluiten dat onze stad bruist en aan popularite­it wint, zowel voor shopping als voor toerisme.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium