Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HANNES SMOLDERS

-

Positie: centrale verdediger. Leeftijd: 19 jaar (24 februari 1998).

Aantal seizoenen bij KV: derde seizoen. Vorige club: Lierse.

OORDEEL DENNIS HENDERICKX

(JEUGDCOÖRD­INATOR): “Goed positiespe­l, kopbalster­k, snel en technisch behoorlijk. Misschien nog iets te braaf, mag meer in zichzelf geloven.”

OPVALLEND: Enige met een profcontra­ct, hij tekende enkele maanden geleden tot 2020. “Ik heb er veel voor gelaten, dus ik ben daar heel content mee, het is altijd mijn droom geweest.” Moet wel nog aan zelfvertro­uwen winnen. “Dat is toch al verbeterd. In het begin is het nu eenmaal aftasten.”

VOORBEELDE­N: “Vincent Kompany, Sergio Ramos en Toby Alderweire­ld, een van de zui verste verdediger­s, maakt heel weinig fouten. Ramos iets meer, maar af en toe mag je ook eens iemand pijnigen. (glimlacht)”

SCHOOLSITU­ATIE: “Ik ben al twee jaar afgestudee­rd en heb dan gefocust op het voet bal, dat is ook gelukt. Het plan is om nog iets bij te studeren via avondschoo­l, om toch iets achter de hand te hebben.”

INDRUKKEN OP STAGE: “Het is anders dan in de zomer in Tubeke. Andere trainer, andere manier van werken. Het is zwaar, maar voor iedereen, jong en oud.”

BEZIGHEDEN OP STAGE: “Netflix, geniale uitvinding! Ik kijk vooral Top Gear, omdat ik vaak met auto’s bezig ben.”

VERWACHTIN­GEN: “Ik speelde al tegen Moeskroen, viel ook één minuut in tegen SintTruide­n. Elke selectie en elke minuut die ik maak, zijn meegenomen. Het zou geweldig zijn als ik binnenkort in Playoff 2 een kans krijg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium