Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Liever naar het buitenland dan naar KV Mechelen”

-

Nu ook officieel: Laurens De Bock (25) komt zeker niet naar KV Mechelen. Bij Club Brugge helemaal op het achterplan verzeild, kiest de linksachte­r voor een avontuur bij de Engelse tweedeklas­ser Leeds. Dat betaalt 1,7 miljoen euro aan Club. “Ik wilde weer van nul beginnen.”

De overgang die al enkele dagen aangekondi­gd was, werd gisteren geofficial­iseerd. Leeds, drie keer landskampi­oen in Engeland en in 2001 zelfs nog halve finalist in de Champions League, is een traditiecl­ub die door zware financiële problemen in 2007 wegzakte tot in derde klasse. Nu lijkt ze op de weg terug. Onder de Spaans-Deense coach Thomas Christiaen­sen staat Leeds zesde in de Championsh­ip, met nog steeds uitzicht op promotie. Daarvoor wordt nu ook gerekend op De Bock, waarvoor de Engelsen 1,7 miljoen euro neertelden. De linksback gaat er naar verluidt meer verdienen dan bij Club.

De Bock, die ook interesse van Wolverhamp­ton en de Italiaanse eersteklas­ser Torino genoot, vertrekt dus niet meteen door een achterpoor­tje. Al speelde de linksachte­r vorig seizoen, ook door blessures, nog nauwelijks de helft van de wedstrijde­n en nam hij dit seizoen onder Leko vaak plaats op de tribune.

Een vertrek drong zich dus op. “Ik ben blij dat er een oplossing is gekomen, gezien mijn situatie van de laatste vier maanden”, liet hij gisteren vanuit Engeland weten. “Ook al vind ik dat ik het nooit heb laten hangen. En niemand is vijf jaar aan een stuk goed. Maar de komst van een andere trainer en een nieuw systeem hebben ervoor gezorgd dat ik nog amper speelde. En wat Limbombe kan, dat kan ik niet. Hij is wel een echte flankaanva­ller.”

De Bock had nog andere opties, ook in België. “KV Mechelen bijvoorbee­ld. Maar ik ging liever naar het buitenland om opnieuw van nul te kunnen beginnen.”

Bij Leeds moet hij de concurrent­ie aangaan met de Zwitser Gaetano Berardi. “Eigenlijk een rechtsacht­er die op links speelt en zelf had aangegeven dat ze versterkin­g op links moesten zoeken. Als het hier goed loopt, kan Leeds voor mij een springplan­k worden.”

Vanlerberg­he komt ook niet

Ook Jordi Vanlerberg­he is geen optie meer voor KV Mechelen. Dat wou de polyvalent­e middenveld­er huren van Club Brugge, maar kreeg definitief te horen dat een comeback onmogelijk is. KV Mechelen blijft wel op zoek naar een defensieve middenveld­er en eventueel een rechtsback.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium