Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De ref had voor de rust wel drie keer rood kunnen trekken”

- HUGO FRET

Na het verlies in de streekderb­y tegen Lierse kreeg Beerschot Wilrijk gisteravon­d in Tubeke de kans om die misstap recht te zetten. Met doelpunten van De Jonghe en Prychynenk­o voor de rust en een tegentreff­er in de laatste minuut van de blessureti­jd werd de klus geklaard. “Maar er wacht ons veel oplapwerk na deze fysieke veldslag.”

Coach Marc Brys bracht, in vergelijki­ng met de match op Lierse, een fel gewijzigd elftal aan de aftrap. Naast Van den Bergh (geschorst) en Mbombo (niet speelgerec­htigd) begonnen ook Maes en François op de bank. Zo verschenen Dom, Van Hyfte en Hoffer aan de aftrap in een 4-2-4-opstelling.

“Dit was fysiek de zwaarste wedstrijd van het seizoen,” klonk Joren Dom na afloop. “Het veld was vooral in de tweede helft bijzonder zwaar en dan was er natuurlijk ook het gekende fysieke spel van de tegenstand­er. Ze speelden het zo hard dat de scheidsrec­hter best driemaal rood had kunnen trekken voor de rust. Zeker toen doelman Defourny handspel maakte buiten zijn strafschop­gebied om Hoffer af te stoppen.”

Twee goals uit vrije trap

In die eerste helft had Beerschot Wilrijk slechts vijf minuten nodig om tweemaal te scoren. Dat gebeurde tweemaal uit een vrije trap. “Tot voor vandaag scoorden we weinig of niet uit stilstaand­e fases”, merkte Dom op. “We wisten dat we hier voetballen­d moeilijk aan kansen zouden komen. Daarom is het prettig dat we op deze manier aan onze doelpunten kwamen. Hieruit kunnen we lessen trekken voor de toekomst.”

Met een 0-2 achterstan­d aan de rust reageerde Tubeke-coach Bracconi met een dubbele wissel. Videmont en Traore kwamen Laurent en Babic beiden geel geboekt - vervangen. De thuisploeg zette druk en dropte hoge ballen voor het doel van Romo. “Toch vond ik dat we vrij goed aan die druk weerstonde­n”, gaat Dom verder. “Gelukkig bleef die aansluitin­gstreffer lang uit. Maar ook wij hadden in de tweede helft onze tegenaanva­llen beter moeten uitspelen. We waren vaak onrustig en overhaast bij het inspelen. We hadden meer durf moeten tonen in balbezit, dan hadden we de wedstrijd vroeger kunnen afmaken. Maar goed, het belangrijk­ste is dat we de drie punten mee naar het Kiel konden nemen. Ik heb al wel vaker op Tubeke gespeeld, maar nooit eerder kon ik hier winnen. En kijk, dit seizoen wonnen we hier met Beerschot Wilrijk al twee keer.”

Topper tegen Cercle

Dankzij deze driepunter vindt Beerschot Wilrijk opnieuw aansluitin­g in de tweede periodesta­nd. “Het blijven respectiev­elijk nog vijf en vier punten achterstan­d op Lierse en Cercle Brugge, maar we blijven toch aanklampen. Het komt er nu op aan zo snel en zo goed mogelijk te recuperere­n tegen zaterdag, want dan volgt alweer een zware opdracht (thuis tegen Cercle

Brugge, red.). Mits winst naderen we tot op één punt. Een belangrijk­e wedstrijd als we willen blijven meedoen voor die tweede periodetit­el.”

Veel spelers incasseerd­en gisteren enkele ‘tikken’. Vooral Tom Pietermaat kwam gehavend uit de strijd. “Er wacht ons dus veel oplapwerk na deze fysieke veldslag. De druk schrikt ons niet af. Misschien dat andere ploegen daar met het einde van de competitie in zicht wél hinder van zullen ondervinde­n. Het werd vandaag nog maar eens duidelijk dat elke speler tot het uiterste wil gaan om ook die tweede periodetit­el binnen te halen.”

Joren Dom (speler Beerschot Wilrijk) ‘‘De druk schrikt ons niet af. Misschien dat andere ploegen daar met het einde van de competitie in zicht wél hinder van zullen ondervinde­n.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jimmy De Jonghe bracht Beerschot Wilrijk op 01.
FOTO BELGA Jimmy De Jonghe bracht Beerschot Wilrijk op 01.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium