Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kort

-

BASKETBAL

Oostende heeft met 51-61 verloren van het Italiaanse Avellino op de tiende speeldag van de Champions League. (b)

BMX

Jelle van Gorkom is zwaargewon­d geraakt bij een trainingso­ngeval in Papendal. De winnaar van olympisch zilver in Rio ligt in het ziekenhuis met gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigi­ngen aan de lever, milt en nieren. Hij wordt voorlopig kunstmatig in slaap gehouden. (wvo)

DAKAR

Stéphane Peterhanse­l (Peugeot) heeft in Peru de vijfde etappe in de Dakar gewonnen. De Fransman verstevigt zijn leiders- plaats, vooral omdat zijn dichtste belager Sebastien Loeb opgaf. (b)

KORFBAL

AKC/Luma neemt voor de negende keer deel aan de Europese bekercompe­titie, die vandaag in het Catalaanse Platja D’Aro van start gaat. De landskampi­oen speelt zijn eerste wedstrijd om 10.30u tegen het Catalaanse Vallparadi­s. Om 16.30u volgt de wedstrijd tegen de Hongaarse kampioen 1908 SZAC Boedapest. Morgen (13.30u) ontmoet AKC/Luma de Portugese landskampi­oen Nucleo de Corfebol de Benfica. Als AKC/Luma deze drie wedstrijde­n wint, speelt het vrijdag om 19.30u tegen de tweede uit Poule A. Die poule bestaat uit Top/Slar Compleet (Nederland), Sokol Ceské Budejovice (Tsjechië), Trojans (Engeland) en Rommersche­id 1991 (Duitsland).

(lwi)

SKIËN

Mikaela Shiffrin (22) schreef de Wereldbeke­rmanche slalom in het Oostenrijk­se Flachau op haar naam. (b)

TENNIS

Kirsten Flipkens (WTA 78) moest op het WTA-tornooi van het Australisc­he Hobart passen voor haar tweede ronde tegen de Amerikaans­e Riske. Ze sukkelt met de schouder en besloot op aanraden van de dokter om even te pauzeren in de hoop weer fit te zijn voor de Australian Open van volgende week. Elise Mertens (WTA 36) speelt er de derde ronde tegen de taaie Roemeense Monica Niculescu (WTA 85). In afwachting plaatste de Limburgse zich aan de zijde van de Nederlands­e Demi Schuurs voor de halve finales van het dubbelspel, na winst tegen Alison Van Uytvanck en de Duitse Friedsam: 6-7 (4/7), 6-2 en 10-8. Flipkens gaf uiteraard ook forfait voor het dubbel. In Sydney moest Garbiñe Muguruza (WTA 3) afhaken na haar winst tegen de Nederlands­e Kiki Bertens (6-3, 7-6). Ze geeft forfait voor de kwartfinal­es met last aan de rechterdij. (pdk)

VOLLEYBAL

Asterix Avo Beveren won gisteren in de CEV-Cup met 3-0 van het Hongaarse Nyireghyha­za (25-16, 25-14, 25-16). In de achtste finales treft Asterix het Duitse Stuttgart. (ies)

Oostende heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de achtste finales van de Challenge Cup. Het won met 3-2 van het Portugese Ponta Delgada, nadat het ook al de heenmatch met 1-3 had gewonnen. (mabe)

WIELRENNEN

Tim Wellens heeft in een interview met de RTBF gepleit voor nieuwe regels rond het gebruik van attesten in het wielrennen. Vorig jaar stapte de renner van Lotto-Soudal al uit de Tour nadat hij geweigerd had een attest aan te vragen voor een middel tegen zijn warmtealle­rgie. Na de affaire-Froome herhaalt hij nu zijn oproep om de grijze zones op medisch vlak te weren. Met name het veelvuldig gebruik van puffertjes in het

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium