Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bemelmans naar tweede ronde

-

Ruben Bemelmans (ATP 119) moest tot het gaatje gaan om zich te plaatsen voor de tweede kwalificat­ieronde van de Australian Open. De 29jarige Limburger deed er 2u14’ over om de Pool Kamil Majchrzak te kloppen met 7-5, 5-7 en 7-5. Zijn volgende tegenstand­er wordt de Kroaat Viktor Galovic (ATP 181).

Arthur De Greef (ATP 119) ging voor de bijl tegen de Fransman Mathias Bourgue (ATP 165): 6-3, 3-6 en 4-6.

Ondertusse­n zijn ook de vrouwen aan de slag. In de openingsro­nde van het kwalificat­ietornooi staat Yanina Wickmayer (WTA 117) tegenover de Zwitserse Teichmann (WTA 141), Maryna Zanevska (WTA 167) tegenover de Bulgaarse Tomova (WTA 140) en Ysaline Bonaventur­e (WTA 164) tegenover de Australisc­he Patterson (WTA 344). Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck hebben net als David Goffin een rechtstree­kse stek op de hoofdtabel.

In afwachting kan Novak Djokovic naar eigen zeggen niet stoppen met glimlachen. Hij speelde woensdag op de Kooyong Classic in Melbourne zijn eerste partij sinds Wimbledon. Dominic Thiem, de nummer vijf van de wereld, was het kind van de rekening: 6-1 en 6-4. “Een geweldige start, maar ik ben nog niet honderd procent.” Dat belooft…

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium