Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze topper zal niks beslissen”

Trainer Tom Switsers weigert ver vooruit te kijken

-

Leider Lint opent het nieuwe jaar met een heuse topper op het veld van het nummer twee Haacht, dat op één punt volgt. Trainer Tom Switsers blijft er echter uitermate rustig onder.

“Ik heb geen speciale verwachtin­gen rond die wedstrijd”, zegt Switsers. “Dit is een match zoals een andere en dat heeft niks te maken met de druk afhouden. Haacht is de titelkandi­daat, niet Lint. Haacht heeft op papier de beste ploeg uit de reeks, het heeft meer individuel­e klasse in huis en het is ook in de breedte beter gewapend. Lint staat nu wel op de eerste plaats, maar dat is boven de verwachtin­gen en ook enigszins boven ons niveau.”

“Dat is onze verdienste, maar Lint is niet sterker dan vorig jaar. Het zegt dus meer iets over de andere ploegen in de reeks. De kwaliteit is er in mijn ogen niet op vooruitgeg­aan. We hebben nog niet verloren dit seizoen, maar we weten dat die eerste nederlaag er ooit eens aankomt. We proberen die alleen zo lang mogelijk uit te stellen.”

“We moeten nog een zware terugronde afwerken, dus zelfs bij winst tegen Haacht is er nog niks gebeurd. Daar is het seizoen nog veel te lang voor. Ik weiger dan ook om ver vooruit te kijken. Laten we dit weekend gewoon hopen op een leuke topper. Het zal een heksenkete­l worden, maar dat mag je verwachten voor dit soort wedstrijde­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium