Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit wordt eerder een prestigedu­el”

-

De meisjes van Geel Zwart Wijnegem speelden in de halve finale van de Beker van Antwerpen een verdienste­lijke partij tegen Hellvoc. Ze verloren met 13, maar hielden er wel een goed gevoel aan over. Dit weekend staan beide tenoren opnieuw tegenover elkaar in competitie­verband.

“Iedereen kent ondertusse­n de sterkte van Hellvoc. Die ploeg steekt er met kop en schouders bovenuit”, zegt trainer Gert Callebert. “We misten onze start door zenuwen, maar vanaf de tweede set hebben we goed meegedaan. We kregen bij 16-12 in de vierde set zelfs even uitzicht op een beslissend­e vijfde set. In die positie slikten we echter acht punten en dat was de doodssteek. Toch houden we een goed gevoel aan de wedstrijd over. Ik heb elf volwaardig­e speelsters en heb iedereen speelgeleg­enheid kunnen geven. Mijn spelverdee­lsters Charlotte Heylen en Lore Van Gerwen losten elkaar prima af tijdens de dubbele wissels, dus ja, we hebben het Hellvoc moeilijk gemaakt en ik heb zaken gezien die we zaterdag kunnen gebruiken.”

“Want dan ontvangen we opnieuw Hellvoc, maar dan als leider in de competitie. Al wordt dit meer een prestigedu­el. Hellvoc en Geel Zwart tellen een flinke voorsprong op de andere ploegen. Het wordt sowieso al moeilijk om Hellvoc te kloppen, maar zelfs de drie punten zijn onvoldoend­e om op gelijke hoogte te komen. We moeten hopen dat zij dan nog ergens een steek laten vallen tegen één van de mindere ploegen, maar gezien de weelde waar Hellvoc over beschikt, acht ik die kans erg klein. Ik denk in ieder geval dat mijn ploeg niet zo zenuwachti­g zal starten als afgelopen zaterdag, dus 3-2 zou ik een mooi resultaat vinden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium