Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Het is logisch dat ik als ervaren rot mijn verantwoor­delijkheid neem”

Gaëlle Hertmans wil de titel en de Beker van Vlaanderen

-

De vrouwen van Boom Phantoms stuurden het voorbije weekend Zuiderkemp­en met een monstersco­re huiswaarts (8336). Gaëlle Hertmans was alweer uitblinkst­er en kroonde zich met vijfentwin­tig punten tot topschutte­r van de wedstrijd. Hertmans speelt al weken de pannen van het dak.

De 27-jarige Gaëlle Hertmans is een ervaren speelster. Als geen ander voelt ze een wedstrijd aan.

“Verschille­nde van onze speelsters hebben momenteel examens. Je voelt dat ze daar mee bezig zijn. Allicht daardoor tonen ze zich minder secuur in de afwerking. Als aanvoerste­r van de ploeg en ervaren rot is het dan logisch dat ik mijn verantwoor­delijkheid neem”, aldus Hertmans.

Hertmans heeft voor dit seizoen nog twee doelen.

“In de eerste plaats willen we voor het derde seizoen op rij kampioen spelen. Zoals de situatie nu is, moet dat lukken. Een tweede doelstelli­ng is het winnen van de Beker van Vlaanderen. Het zou toch formidabel zijn als een club uit Tweede Landelijke de Beker van Vlaanderen zou winnen. Maar zo ver is het nog niet. Om de finale te spelen, moeten we eerst het sterke en ongeslagen Lummen, leider in Eerste Landelijke, opzijzette­n. Op 31 januari krijgen we hen op bezoek, de week daarop staat in Lummen de terugwedst­rijd geprogramm­eerd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium