Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een euro korting als je een pots draagt”

Lab Noord wordt nieuwe uitvalsbas­is voor Pots-feestjes

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Na verschille­nde succesvoll­e edities in Café Stop op het Sint-Jansplein, maakt het feestconce­pt Pots zijn terugkeer in Lab Noord in Park Spoor Noord. Dansen doe je er elke editie op een andere muziekstij­l, pintjes zijn er spotgoedko­op en draag je een pots, dan krijg je korting op het entreegeld. Zo zorgt bezielster Anouch van den Block (27) voor nachtelijk vertier voor iedereen.

“Feesten organisere­n, dat zit in de familie”, lacht Anouch. “Toen ik een jaar of vijftien was, nam mijn papa me mee naar feestjes in Petrol.” Op haar 19de sloeg ze voor het eerst de handen in elkaar met Pierre Elitair. Acid-liefhebber­s werden door het team op hun wenken bediend. Later volgde onder meer Raaskal, eveneens een acidfeestc­oncept. “Ik werkte verder ook in Petrol, in Piaf, in Bar Gloed en in Klub Goud. Al die locaties zijn ondertusse­n verdwenen. Toen Klub Goud de deuren sloot, heb ik besloten om iets uit de grond te stampen waar ik zelf helemaal achter sta. Feestjes voor alle leeftijden, subculture­n en muziekgenr­es.” Pots was geboren.

In het begin, vorig jaar, sloeg Anouch daarvoor de handen in elkaar met Café Stop op het Sint-Jansplein. “Een supertoffe locatie maar misschien net niet laagdrempe­lig genoeg voor sommige mensen.” Na een zomerstop en een rustpauze, kwam Lab Noord op de proppen. “Ze vroegen me of ik het zag zitten Pots bij hen verder te zetten.”

En zo komt het dat Pots dit weekend een frisse doorstart maakt. “Lab Noord is een geweldige locatie. Het is er klein en intiem. Bovendien is het gelegen in Park Spoor Noord, een plek waar jongeren graag naartoe komen. In de zomer vallen er ook leuke dingen te doen met het aanpalende koertje.” Ideaal dus. “Al ga ik wel de eerste edities afwachten om het reilen en zeilen van deze plek beter te kunnen inschatten. Maar in principe heb ik al een mooie programmat­ie opgesteld tot april.”

Muziekfana­at

Want ook dat doet ze helemaal zelf. “Ik ben een muziekfana­at. Mijn platenkast gaat van klassiek tot hardcore. Mijn smaak is dus even eclectisch als de Pots-feestjes. Die zullen elke tweede en laatste zaterdag van de maand doorgaan en telkens zal er een andere stijl centraal staan. Ik hou er niet van om me aan een bepaald genre vast te pinnen. Wie hier komt, zal kennis opdoen van verschille­nde muziekstij­len. Dat zorgt voor een leuke kruisbestu­iving wat het publiek betreft. Dat alles hier kan, maakt het net leuk.”

Beginnen wordt er zaterdag gedaan met een disco-, funk- en house-editie. Dj’s met dienst zijn Eric Morel, Deejay Schwarzkop­f, Chris De Laet en Carlito. De tweede editie belooft een Tropical-feest te worden. “De dj’s die ik uitnodig zijn voornameli­jk van Antwerpse bodem. Veel budget heb ik niet en deze mensen steunen Pots. Ze weten dat ik dit oprecht doe.”

Want het belangrijk­ste is dat iedereen hier de nacht in kan komen dansen. “Daarom vraag ik voor pintjes maar 1,7 euro. Wat heel weinig is in vergelijki­ng met wat je in grotere clubs betaalt. De toegang zelf zal nooit meer dan vijf euro bedragen. En draag je een pots, dan krijg je een euro korting”, lacht ze.

Pots Heropening: Zaterdag 13 januari vanaf 23u, Hardenvoor­t 55 (Park Spoor Noord). Inkom: 5 euro (4 voor wie een pots draagt).

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Anouch van den Block heeft haar glitterbal alvast uit de kast gehaald. “Mijn platenkast gaat van klassiek tot hardcore. Mijn smaak is dus even eclectisch als de Potsfeestj­es.”
FOTO DIRK KERSTENS Anouch van den Block heeft haar glitterbal alvast uit de kast gehaald. “Mijn platenkast gaat van klassiek tot hardcore. Mijn smaak is dus even eclectisch als de Potsfeestj­es.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium