Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Achttien wapens in beslag genomen

- (sare)

Tijdens controles heeft de politie de afgelopen weken maar liefst achttien wapens en vijfentwin­tig auto’s in beslag genomen. Zestien mensen werden gearrestee­rd.

Omdat uit de analyse van misdaadcij­fers gebleken is dat sommige criminalit­eitsvormen – woninginbr­aken, inbraken in voertuigen en gewelddadi­ge en gewapende diefstalle­n – aan het einde van het jaar gevoelig toenemen, heeft de politie al enkele jaren geleden de Hades-actie in het leven geroepen. “Overdag lag de nadruk op de winkelasse­n, ’s avonds en ’s nachts werden de ploegen geheroriën­teerd en werden controlepo­sten ingericht op strategisc­he plaatsen, zoals invalswege­n”, luidt het.

1.800 mensen gecontrole­erd

In de afgelopen drie weken werden tijdens die acties meer dan 1.800 mensen en meer dan 1.600 wagens gecontrole­erd. “Zestien mensen werden gearrestee­rd, negen van hen werden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter”, zegt de politie. “Twintig personen werden bestuurlij­k aangehoude­n wegens illegalite­it.”

Bij de controles werden ook 36 geseinde personen aangetroff­en. De politie nam, onder meer na achtervolg­ingen, achttien wapens en vijfentwin­tig voertuigen in beslag. Onder meer een in Italië gestolen auto, een in Charleroi gestolen wapen en 23.280 euro contant geld werden tijdens de acties onderschep­t.

Op verschille­nde ogenblikke­n vond de politie ook kleine hoeveelhed­en drugs. “Er werden 39 xtc-pillen, elf gram hasj, 157 gram wiet en 63 gram cocaïne gevonden”, aldus de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium