Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grensovers­chrijdend bedrag

Scenes overdoen: 1,5 miljoen dollar voor Mark Wahlberg, 1.000 dollar voor Michelle Williams

- KIM CLEMENS

Michelle Williams zei nog dat ze het met plezier gratis deed, toen ze enkele scènes van All the Money in

the World moest overdoen. Kevin Spacey werd in de nasleep van #MeToo in allerijl vervangen door Christophe­r Plummer, en de actrice wilde die straffe beslissing steunen. Alleen wist ze niet dat haar tegenspele­r Mark Wahlberg voor die tien dagen werk wél anderhalf miljoen dollar betaald kreeg.

Op de Golden Globes droeg ze fier zwart. Met Tarana Burke, de activiste die de hashtag ‘#MeToo’ lanceerde, zelfs als haar gezelschap. Het mag duidelijk wezen: Michelle Williams is een uitgesprok­en voorvechts­ter van gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Een van de toppers van de avond ook, aangezien ze voor haar rol in All the Money in the

World genomineer­d was voor een beeldje als beste actrice.

De film over de ontvoering van de kleinzoon van olietycoon J. Paul Getty was een woelige productie, aangezien de opnames al achter de rug waren toen Kevin Spacey plots beschuldig­d werd van pedofilie en seksuele intimidati­e. Regisseur Ridley Scott besloot hem toch nog te vervangen, en in november een reeks scènes opnieuw in te blikken met Christophe­r Plummer in de rol van Getty.

Onkostenve­rgeoding

Een riskante en dure ondernemin­g, die hoofdrolsp­eelster Williams alleen zag zitten omdat het voor de goede zaak was. En omdat ze de regisseur vertrouwde. “Er is geen berg die ik voor Ridley niet zou beklimmen”, zei ze nog in een interview. Scott zei het in de Amerikaans­e pers ook, dat zowel hij als Williams het gratis deden.

Alleen blijkt het nu veelzeggen­d dat hij toen met geen woord repte over de vergoeding van Mark Wahlberg. Terwijl Michelle Williams het met een onkostenve­rgoeding deed van zo’n 800 euro, werd het loon van Wahlberg wél onderhande­ld. Zonder medeweten van Williams, en door hetzelfde agentschap waarbij ook zij is aangeslote­n. Wahlberg – een van Hollywoods bestbetaal­de acteurs – kreeg voor het extra werk zo’n anderhalf miljoen dollar, zeggen bronnen in

USA Today. En dat terwijl zijn rol in de film eerder een bijrol is.

Wahlberg, Williams en Scott wilden gisteren niet reageren op het nieuws. Andere grote namen deden dat wél. Actrice Jessica Chastain noemde Williams “een fantastisc­he actrice die meer verdient dan minder dan 1 procent van het salaris van haar mannelijke tegenspele­r”. Producer Judd Apatow zei dat het bijna niet te geloven is. “Bijna. Dit is hoe deze business werkt.” Zelfs in tijden waarin Hollywood eindelijk de kaart leek te trekken van gelijkheid voor mannen en vrouwen. Waarin Michelle Williams op de Golden Globes zélf mee de Time’s up-campagne lanceerde. “Dit is een optimistis­che tijd”, zei Williams daarover in een interview. “Ik heb het gevoel dat we een hele nieuwe wereld aan het creëren zijn voor jonge meisjes zoals mijn dochter.” Maar voorlopig lijkt die nieuwe wereld toch nog verdacht veel op de oude.

 ?? FOTO COLLECTION CHRISTOPHE­L ?? Michelle Williams en Mark Wahlbergh: niet alleen in hun nieuwe film in het middelpunt van de aandacht.
FOTO COLLECTION CHRISTOPHE­L Michelle Williams en Mark Wahlbergh: niet alleen in hun nieuwe film in het middelpunt van de aandacht.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium