Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cultuurpri­js blaast twintig kaarsjes uit

- (jas)

Het district Deurne reikt binnenkort naar jaarlijkse gewoonte de Cultuurpri­js uit. Het belooft een bijzonder feestelijk­e editie te worden, want de Cultuurpri­js blaast twintig kaarsjes uit.

In het cultuurcen­trum van Deurne, in de Frans Messingstr­aat, zet het district zondag 21 januari de Deurnese Laureaten van de Kunst in de kijker. Drie van de vier gelukkigen zijn al bekend. Architect, historicus en auteur Rutger Tijs krijgt de Carrièrepr­ijs, onder meer voor de vele boeken die hij over Antwerpen schreef. Zangeres en actrice, Ariane Van Hasselt, onlangs te zien in Eénprogram­ma Voor de Leeuwen, mag de prijs voor Beloftevol Talent in ontvangst nemen. De Blikvanger-prijs gaat naar rapper Tourist LemMC.

Wie de Publiekspr­ijs mee naar huis mag nemen, wordt pas op 21 januari bekendgema­akt.

Feestelijk­e editie

Het belooft een bijzonder evenement te worden. De Cultuurpri­js wordt namelijk voor het twintigste jaar op rij uitgereikt en dat vraagt voor een feestelijk­e editie. “Het wordt een heuse show, waarin woord, beeld en muziek de hoofdrol spelen”, zegt Ariane Van Dooren (CD&V), cultuursch­epen in Deurne. “Winnaars van de voorbije edities krijgen ook extra aandacht. Het is be- langrijk om stil te staan bij kunstenaar­s en de kunst uit ons district. Ook de personen zelf hechten daar veel belang aan. We hebben een breed cultuuraan­bod in ons district en dus mogen we dat ook in de bloemetjes zetten.”

De twintigste editie van de Cultuurpri­js is gratis, maar inschrijve­n is wel verplicht. Dat kan nog tot 13 januari 2018 via 03.360.85.50 of ccdeurne@stad.antwerpen.be.

ARIANE VAN DOOREN

Cultuursch­epen (CD&V) ‘‘Het wordt een heuse show, waarin woord, beeld en muziek de hoofdrol spelen.’’

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Tourist LeMC is een van de laureaten van Deurne.
FOTO RAYMOND LEMMENS Tourist LeMC is een van de laureaten van Deurne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium