Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doelstelli­ng gehaald: 500 bomen geplant

- (ll)

Het district heeft donderdag de vijfhonder­dste extra boom op het openbaar domein geplant. Daarmee is een van de doelstelli­ngen uit het bestuursak­koord gehaald.

De symbolisch­e vijfhonder­dste boom die donderdag werd aangeplant in het Wanninckho­vepark aan de Planetariu­mlaan in de Neerlandwi­jk, is een notelaar. “Die keuze is niet toevallig”, zegt districtsv­oorzitter Kristof Bossuyt (N-VA). “De notelaar is een boom die heel snel vertakt, zodat avontuurli­jke kinderen er naar hartenlust kunnen inklimmen. Zo wordt deze boom een mooie aanvulling op het speelpark.”

“Zijn vruchten hebben bovendien heel wat heilzame effecten tegen onder meer cholestero­l, diabetes en ontsteking­en”, vult districtss­chepen voor Groenvoorz­iening Hans Ides (CD&V) aan.

Netjes verdeeld

De vijfhonder­d extra bomen die er nu al staan, werden netjes verdeeld over straten en pleinen in de verschille­nde Wilrijkse wijken. Het Valaar kreeg er 84, de wijk Hoogte 48, Oosterveld-Elsdonk 48, de Koornbloem­wijk 64, Centrum 154, Industrie 61 en Neerland 56.

“Dit jaar gaan we voor zeshonderd”, belooft Hans Ides. “En voor alle duidelijkh­eid: bomen die vervangen werden, tellen we niet mee.”

 ??  ?? Hans Ides en Kristof Bossuyt staken mee de handen uit de mouwen.FOTO LUK LUYTEN
Hans Ides en Kristof Bossuyt staken mee de handen uit de mouwen.FOTO LUK LUYTEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium