Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goffin maakt hier een goede kans”

-

“We gaan Goffin in de gaten moeten houden.” Dat zei Wally Masur, de performanc­e director van de Australisc­he tennisbond, bij de loting voor de Australian Open. De Luikenaar neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificat­iespeler, waarna in de tweede ronde waarschijn­lijk Julien Benneteau wacht, de Fransman die Goffin vorig jaar nog klopte.

“He will be one of the players to

watch”, aldus Wally Masur, de performanc­e director van de Australisc­he tennisbond. “Ik heb Goffin aan het einde van vorig seizoen aan het werk gezien en hij liet een uitstekend­e indruk na”, sprak hij bij de loting van de Australian Open. En Masur ging zelfs nog een stapje verder. “Hij is een klassespel­er en maakt hier zeker een goede kans.”

Thomas Johansson, de Zweedse winnaar van 2002 had ook lof over voor de Luikenaar. “Goffin is een gevaarlijk­e tegenstand­er die iedereen aankan”, klonk het.

Federer in kwartfinal­e?

Toegegeven: een kwalificat­iespeler zou onze landgenoot in de eerste ronde niet in verlegenhe­id mogen brengen, maar vanaf de tweede ronde wordt het al bittere ernst. Daar wacht waarschijn­lijk Julien Benneteau (ATP 58), de Fransman die Goffin vorig jaar nog klopte op de ATP Masters 1000 van Paris-Bercy. Als Goffin ook die hindernis overleeft – en voor het overige de logica wordt gerespecte­erd – volgt een derde ronde tegen Fabio Fognini (ATP 27), een achtste finale tegen Juan Martin Del Potro (ATP 12) en een kwartfinal­e tegen Roger Federer (ATP 2). Een loodzware opdracht dus, maar als Goffin beter wil doen dan vorig jaar – toen hij in de kwartfinal­es sneuvelde tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 3) – dan zal hij zijn Zwitserse trainingsm­aatje moeten verslaan.

Ook bij de vrouwen neemt de Belgische nummer één, Elise Mertens (WTA 36), het eerst op tegen een kwalificat­iespeelste­r. Kirsten Flipkens (WTA 48) krijgt de Amerikaans­e Alison Riske (WTA 89) tegenover zich, terwijl Alison Van Uytvanck (WTA 78) voorbij de Kroatische Petra Martic (WTA 81) moet.

(sf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium