Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een leuk onderonsje, maar het is helemaal niet bepalend”

-

In eerste provincial­e wordt zondag met de absolute klapper tussen Lyra en RC Mechelen een driesterre­nschotel opgediend. De Pallieters starten met een bonus van vier punten aan de topper en kunnen gouden zaken doen.

Lyra is echter op zijn hoede. Laat net RC Mechelen de enige tegenstrev­er zijn die de Lierenaars dit seizoen tegen een nederlaag deed aanlopen. Al is dat intussen al wel twaalf wedstrijde­n geleden. “Die heenmatch tegen RC Mechelen was een wedstrijd waarin de omstandigh­eden voor ons niet echt meezaten”, herinnert aanvoerder Sam Van den Brande zich. “We slikten een wereldgoal en zagen onze doelman vroeg in de partij uitvallen. Maar bovenal herinner ik me RC Mechelen als een jonge, talentvoll­e groep die door een muur gaat. We zullen dus opnieuw op onze hoede moeten zijn. Laat daar geen twijfel over bestaan.”

Niet bepalend

Een confrontat­ie tussen twee onvervalst­e traditiecl­ubs, de nummers één en twee tegenover elkaar, een ruime publieke belangstel­ling: het duel tussen Lyra - RC Mechelen heeft alles om tot een topnamidda­g uit te groeien. “Het is uiteraard een wedstrijd die heel erg leeft”, weet Sam Van den Brande. “Echt een confrontat­ie om naar uit te kijken. Racing probeert al een hele week de druk bij Lyra te leggen, maar ik zou niet weten waarom. We tellen vier bonuspunte­n en speelden een match minder. Bovendien komt deze wedstrijd veel te vroeg om doorslagge­vend te zijn. We kunnen een heel goede zaak doen, maar bepalend is dit onderonsje niet. Bovendien mogen we ook Lille zeker niet uit het oog verliezen. Met de ervaring en kwaliteit in die ploeg, blijft Lille sowieso een kanshebber op de titel. Kortom, er wordt zondag niks beslist, maar er vallen wel drie punten te verdienen in een erg beladen duel. Dat is de insteek. Niets

meer, niets minder.”

Vertrouwen

Lyra komt straks hoe dan ook met vertrouwen aan de aftrap, nadat het vorig weekend in Schriek nog een dubbele achterstan­d omboog in winst.

“Het was niet de eerste keer dit seizoen dat we erin slaagden om vanuit een verloren positie terug te keren. Dat wil toch zeggen dat er voldoende weerbaarhe­id in de groep zit. Die match in Schriek was het vervolg van ons sterk eerste competitie­luik en dat geeft vertrouwen. Het blijft toch altijd een vraagteken hoe je uit zo’n winterstop komt. Wel, we hebben alleszins een positief antwoord gegeven.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Sam Van den Brande.
FOTO GOYVAERTS Sam Van den Brande.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium