Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waarschijn­lijk mag ik de aflossing wel rijden”

-

Shorttrack­er GertJan Goeminne kan door een blessure dit weekend niet deelnemen aan het individuel­e nummer op het EK in Dresden. Voor het aflossings­team wordt de Hemiksemna­ar waarschijn­lijk wel geselectee­rd.

“Ik kon op slechts zeventig procent trainen”, legt Goeminne uit. “Daarom verliet ik ons trainingsk­amp en onderging ik een aantal onderzoeke­n. Uiteindeli­jk bleek dat de doorstromi­ng van het bloed naar de benen door een plooi in de lies onvoldoend­e gebeurde. Na een tijd diep gebukt rondrijden, voel ik hinder. Vandaar dat ik mijn kansen op het individuee­l nummer niet optimaal zou kunnen verdedigen. Bij de aflossing rij je echter telkens maar twee ronden en dan lukt het wel. Vermits mijn tijden op training ondanks de blessure bij de vijf beste waren, word ik wellicht toch opgenomen in het relay-team.”

Het Belgische shorttrack­team slaagde erin zich net onder de absolute wereldtop te plaatsen. Deelname aan de Olympische Spelen werd slechts nipt gemist. “Voor de kwalificat­ies voor de Spelen namen we deel aan de vier wereldbeke­rs in 2017 die plaatsvond­en in Boedapest, Dordrecht, Sjanghai en Seoel. In de totaalstan­d eindigden we tiende. De acht beste landen plaatsten zich voor Pyeongchan­g, terwijl door de mogelijke schorsing van Rusland ook de negende plaats lang uitzicht gaf op deelname. We mogen tevreden zijn over de stappen die we op relatief korte tijd hebben gezet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium