Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet verwacht zoveel kansen te krijgen”

-

FT Antwerpen sloot de heenronde af met een kwalificat­ie voor de kwartfinal­es van de Beker van België. Maandag namen de troepen van coach Karim Bachar na veertien dagen welverdien­de rust de draad weer op met een pittige training. Vanavond gaan de Sinjoren bij het voorlaatst geklasseer­de EisdenDorp op zoek naar de drie punten.

FT Antwerpen nam in de heenwedstr­ijd met vlotte 11-3 cijfers afstand van de Limburgers en moet in principe zonder al te veel problemen deze wedstrijd kunnen afmaken. Yassine El Makrini, een van de revelaties van de voorbije maanden, blijft nochtans voorzichti­g in zijn prognose.

“We onderschat­ten geen enkele ploeg”, zegt El Makrini. “Zeker niet als ze thuis spelen. Eisden mag dan wel voorlaatst­e staan, het heeft de voorbije maanden vooral in eigen huis weten te verrassen. Ik verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd.”

El Makrini ligt erop gebrand om een vervolg te breien aan zijn meer dan degelijke heenronde. “De winterstop deed me deugd, want de vermoeidhe­id begon toch te wegen. Ik had nooit gedacht zoveel speelkanse­n te krijgen. Ik was de negende speler.” Maar door de vele blessures bij de Sinjoren werd El Makrini een vaste waarde en was hij vaak beslissend. “Ik hoop nu te kunnen bevestigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium