Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbalsch­ool van Antwerp voorlopig ‘on hold’

- (kma)

In december 2016 vertelde toenmalig topman Patrick Decuyper dat RAFC in januari van start zou gaan met Antwerp Diamonds, een voetbalsch­ool in Westmalle.

De jonge tienertale­nten zouden les kunnen volgen in het Mariagaard­e Instituut in Westmalle, waar al een sportoplei­ding is, en slapen in domein Heibrand in Westmalle. Er zou ook getraind worden bij Mintjens Arena in Westmalle. Het was de bedoeling dat er ‘edelstenen’ geslepen zouden worden voor de jeugdwerki­ng van RAFC.

Maar ruim een jaar later is er nog altijd geen enkele scholier in Mariagaard­e van het RAFC-voetbalpro­ject. “We hebben er na die persconfer­entie niet veel meer over gehoord”, zegt directrice Denise Eelen van Mariagaard­e. “We blijven openstaan voor een samenwerki­ng. Zelf hadden we nog niks speciaal georganise­erd voor Antwerp Diamonds, dus zo erg is het niet.”

Afwachten

Volgens Thomas Deckers, woordvoerd­er van RAFC, is de voetbalsch­ool on hold gezet. “Nadat bekend was geraakt dat Paul Gheysens de financier van RAFC is, kwam er een interne audit naar alle projecten, en Antwerp Diamonds werd toen tijdelijk on hold gezet. Dit betekent niet dat het project om jonge voetballer­s te vormen die voor een proftoekom­st willen kiezen, helemaal is afgevoerd. Wij blijven Malle als een goede locatie zien, maar voorlopig is er nog niets concreet.”

 ?? FOTO RR ?? Patrick Decuyper bij de voorstelli­ng van Antwerp Diamonds.
FOTO RR Patrick Decuyper bij de voorstelli­ng van Antwerp Diamonds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium